NRK Meny
Normal

Øresus skapte forfatter

De tunge årene kunne vært unngått hvis helsevesnet hadde gitt ham de rådene han selv har funnet fram til, mener Øyvind Neraas som forteller om sin ukuelig optimisme.

Øyvind Neraas
Foto: Miriam Wicklund / NRK

- Stillhet - hva er det? Dette spørsmålet kan Øyvind Neraas med rette stille seg, etter 15 år med konstant øresus. Spørsmålet ble også tittelen på boka han nylig har utgitt (Communicatio forlag), om å leve med denne lidelsen.

- Det føles som om jeg bor på innsiden av et sagbruk, døgnet rundt.

Øyvind Neraas
Foto: Miriam Wicklund / NRK

Boka er ment som hjelp til selvhjelp, for Neraas måtte finne tilbake til sin tapte livskvalitet på egenhånd. Etter åtte års kamp klarte han igjen å sette pris på livet, men da var han så utslitt at han hadde måttet slutte i jobben som regiondirektør i Gjesidige-konsernet og gå inn i rekken blant uførepensjonister.

De tunge årene kunne vært unngått hvis helsevesnet hadde gitt ham de rådene han selv har funnet fram til, mener Neraas som forteller om sin ukuelig optimisme og vilje til å avlede seg selv for å se lysere på livet.

I Sølvsuper får vi også høre om barndommen i Kristiansund, med foreldre som var sirkusartister, om en allsidig yrkeskarriere, blant annet som politietterforsker og narkospaner.

*   *   *   *   *   *

Programmet er ved Miriam Wicklund .

Flere kulturnyheter