Hopp til innhold

A-ha-kø langt ut på Karl Johan

Noen fikk et aller siste møte med sine a-ha-helter i Oslo i ettermiddag. – Jeg står her i kø for a-ha, akkurat som jeg gjorde som 14-åring, sier en av gruppas tyske fans.

I kø for a-ha

Mange stilte seg opp allerede kl 10 i formiddag.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

For denne uka er det slutt. A-ha holder sine siste konserter.

Men det var på Tanum bokhandel på Karl Johan i Oslo det foregikk i ettermiddag. Der signerte Norges største pop-gutter boka «a-ha: the swing of things 1985-2010» i ettermiddag.

Russiske Olga og Maria

Russiske Olga og Maria. Foto: Malin Olivia Dahlberg

Det lå an til det forlaget håper blir «kontrollert kaos». Men køene er uendelige, og strekker seg langt ut på Karl Johans gate.

Noen har stått der helt siden kl 10 i morges.

– Vi vil gjerne se a-ha på hjemmebane. Det føles naturlig, men trist, at det starter i Oslo og slutter i Oslo, sier to russiske jenter i køen.

I køen står sikkert også en blod-fan fra Bolzano i Italia.

«Evy» vil ikke ha verken navn eller bilde på trykk, fordi hun har skulket jobben for å få være med på aha-konsert for 147.gang.

A-ha er grunnen til at hun har lært seg norsk, forteller hun i Kulturnytt:

– De er tre fyrer som er nærmest hjertet mitt. De er helt magiske, sier hun. Første gang hun var på konsert med den norske gruppa, var 17.april 1988.

– Jeg fikk ikke lov hjemme, og måtte rømme. Konserten var i Italia, og jeg måtte overnatte på en togstasjon, forteller hun.

I kø for a-ha

Forlaget kaller køen for a-ha for «ordnet kaos»

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

A-ha på utstilling

Etter 31 millioner solgte album og 64 listetopper verden over, er det definitivt slutt for norgeshistoriens suverent største popgruppe.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Før Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktaar-Savoy entret Tanum, hadde de tatt en titt på utstillingen om seg selv på Nasjonalbiblioteket.

Se video fra utstillingen:

Video AHA tok verden med storm

– Det har vært et fantastisk løp, og vi har all grunn til å være takknemlige for hva vi har fått være med på, sa Morten Harket til NRK tidligere i uka.

Se NRK- intervjuet her:

Video A-ha setter karrierepunktum denne uka

Hva er ditt beste a-ha-minne?

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB