Hopp til innhold

Optimisten Jahn Teigen fyller 60 år

Både tidligere samarbeidspartnere og ekskonen Anita Skorgan hyller jubilanten som en av de beste sceneartistene i verden.

Jahn Teigen i Primavera
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Teigen i den norske Melodi Grand Prix-finalen 1975

Jahn Teigen i den norske Grand Prix-finalen i 1975.

Foto: Hordnes, Arild / Scanpix

– Det hadde ikke vært noe «Prima Vera» uten Jahn, han er den ultimate frontfigur, sier Herodes Falsk til NRK.no.

Søndag fyller hele Norges Jahn Teigen 60 år, og gamle venner og bekjente nøler ikke med å rose jubilanten opp i skyene når NRK slår på tråden.

Søndag kan du også se et ferskt intervju med Jahn Teigen på NRK1 klokken 20.35, der han forteller om sin omfangsrike karriere. Programmet kan også sees på NRKs nett-TV til samme tid.

Nett-TV: Se Jahn Teigens medley fra MGP-finalen i 2008 her!

LES OGSÅ: Historien om Jahn Teigen

– Perfekt artist

– Jahn er den perfekte artist, han har hele «pakka», mener Falsk.

Også siste mann i gjengen, Tom Mathisen, har mye pent å si om sin tidligere gjøglerpartner:

– Han har en profesjonalitet som gjør at han leverer veldig bra på scenen. Når han er i godt lune vel å merke, sier Mathisen og fortsetter:

– Det hjalp jo også at han hadde en popkarriere ved siden av som ga oss et bredere publikum. På showene våre var det både hylende ungjenter og ensomme nerder.

HØR OGSÅ: Møte med Jahn Teigen i 1978

Dyktig sceneartist

I hele sommer har Teigen holdt det gående med sommershow i Tønsberg, til stor jubel fra både publikum og kritikere. I oktober flytter 60-åringen showet til Christiania Teater i Oslo, og tar med seg ekskonen Anita Skorgan i samme slengen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prima Vera anno 2000

Prima Vera under comebacket i 2000.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Han har fortsatt gnisten, det er det jeg synes er så fantastisk. Jahn er en utrolig dyktig sceneartist, jeg har faktisk aldri sett noen dyktigere enn ham i hele verden, sier Skorgan i dokumentaren som sendes søndag kveld.

Nett-TV: Jahn Teigen og Anita Skorgan synger Friendly på VG Lista fra Rådhusplassen i sommer

Som artist har Jahn Teigen opplevd mange opp- og nedturer, der null poeng i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen muligens ikke er den verste av dem. Blant annet har kritikerne sjeldent latt seg begeistre, men Anita Skorgan berømmer eksmannens evne til å komme seg videre.

– Jahn har en helt utrolig evne til å reise seg opp igjen. Strofen «Jeg tenker opp når jeg er nede, for jeg er en optimist» er Jahn i et nøtteskall, mener hun.

Still going strong

I søndagens intervju forteller Teigen om hvordan det hele startet med bandet «The Enemies» på 60-tallet, før det deretter bar videre til «Popol Vuh», «Prima Vera» og Grand Prix. Han forteller om hvordan han alltid har vokst på støtten fra publikum, men også om de tøffe årene etter samlivsbruddet.

Nett-TV: Jahn Teigen i Musikknytt 1976

Og over førti år i rampelyset til tross, Jahn Teigen har ingen planer om å legge musikken på hyllen helt ennå:

– Det gleder meg at jeg fortsatt kan holde på og glede både meg selv og andre, sier jubilanten.

 Jahn Teigen og Anita Skorgan

Jahn og Anita Skorgan på Rådhusplassen i sommer.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Gratulér Jahn Teigen med dagen her!

Kulturstrøm

 • Artisten Tom Verlaine er død

  Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel. Kunngjøringen av hans bortgang ble formidlet av Jesse Paris Smith, som er datteren til artisten Patti Smith, skriver New York Times.

  Verlaine var trolig mest kjent som frontsanger, gitarist og låtskriver i bandet Television og albumet «Marquee Moon». Bandet brøt opp i 1978 før de samlet seg igjen i 1992.

  Verlaine hadde også en solokarriere.

  Hans egentlig navn er Thomas Miller, men tok artistnavnet Tom Verlaine inspirert av den franske poeten Paul Verlaine, skriver The Guardian.

  Han står på 56. plass på Rolling Stone magasins liste over de 100 beste gitarister gjennom tidene, skriver NTB.

 • Vixen Awards: Julie Lorentzen ble årets influencer

  Prisutdelingen Vixen Awards 2022 gikk i kveld av stabelen. Her samlet landets største influensere seg for å hylle hverandre med glitter og glans.

  Stemningen var tidlig satt da programleder Alexandra Joner begynte showet med å vitse om alt fra bransjens mange samlivsbrudd til aktuelle hendelser fra det siste
  året:

  – Jeg ville jo skrive en vits om Atle Antonsen, men den vitsen ble for mørk til å være med her, sa hun til en blanding av latter og sjokkerte ansikter fra salen.

  I salen var også prinsesse Märtha Louise til stede, som fikk være vitne til at datteren Leah Isadora Behn vant prisen for årets beautyinfluencer for andre år på rad. Takketalen rettet hun mellom annet mot å tørre å «legge ut ting» uten å bry seg om hva andre tenker:

  – Og en ting jeg har tenkt veldig mye på i det siste, er sånn bare å – sorry, mamma! – å gi faen i hva noen har å si.

  Kveldens kanskje mest prestisjefulle pris, «Årets Influenser», gikk til Julie Lorentzen. Hun var ikke til stede under utdelingen, men den tydelig rørte kona Camilla Lorentzen mottok prisen på hennes vegner.

  Mot slutten av showet ble det også klart at Juryens Hederspris gikk til Emilie Nereng. Denne prisen deles ikke ut hvert år.

  Her er vinnerne i alle kategoriene:

  * Mote: Jenny Skavlan

  * Beauty: Leah Isadora Behn

  * Helse: Wasim Zahid

  * Sport og trening: Magnus Midtbø

  * Reiseliv: Julie Valsø

  * Underholdning: Johanne Massey

  * Livsstil: Julie Lorentzen

  * Interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

  * Mat: August og Martin

  * Bærekraft: Hanne Lene Dahlgren

  * Gullpenn: Frida Marie Grande

  * Sterke mening: Kaveh Rashidi

  * Forbilde: Morten Marius Skau

  * Stjerneskudd: David Mokel

  * Business: Fæbrik

  * Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

  * Årets influencer: Julie Lorentzen

  * Juryens hederspris: Emilie Nereng

  Emilie Nereng vant Juryens Hederspris under Vixen Awards 2022.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.