Optimisten Jahn Teigen fyller 60 år

Både tidligere samarbeidspartnere og ekskonen Anita Skorgan hyller jubilanten som en av de beste sceneartistene i verden.

Teigen i den norske Melodi Grand Prix-finalen 1975

Jahn Teigen i den norske Grand Prix-finalen i 1975.

Foto: Hordnes, Arild / Scanpix

– Det hadde ikke vært noe «Prima Vera» uten Jahn, han er den ultimate frontfigur, sier Herodes Falsk til NRK.no.

Søndag fyller hele Norges Jahn Teigen 60 år, og gamle venner og bekjente nøler ikke med å rose jubilanten opp i skyene når NRK slår på tråden.

Søndag kan du også se et ferskt intervju med Jahn Teigen på NRK1 klokken 20.35, der han forteller om sin omfangsrike karriere. Programmet kan også sees på NRKs nett-TV til samme tid.

Nett-TV: Se Jahn Teigens medley fra MGP-finalen i 2008 her!

LES OGSÅ: Historien om Jahn Teigen

– Perfekt artist

– Jahn er den perfekte artist, han har hele «pakka», mener Falsk.

Også siste mann i gjengen, Tom Mathisen, har mye pent å si om sin tidligere gjøglerpartner:

– Han har en profesjonalitet som gjør at han leverer veldig bra på scenen. Når han er i godt lune vel å merke, sier Mathisen og fortsetter:

– Det hjalp jo også at han hadde en popkarriere ved siden av som ga oss et bredere publikum. På showene våre var det både hylende ungjenter og ensomme nerder.

HØR OGSÅ: Møte med Jahn Teigen i 1978

Dyktig sceneartist

I hele sommer har Teigen holdt det gående med sommershow i Tønsberg, til stor jubel fra både publikum og kritikere. I oktober flytter 60-åringen showet til Christiania Teater i Oslo, og tar med seg ekskonen Anita Skorgan i samme slengen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prima Vera anno 2000

Prima Vera under comebacket i 2000.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Han har fortsatt gnisten, det er det jeg synes er så fantastisk. Jahn er en utrolig dyktig sceneartist, jeg har faktisk aldri sett noen dyktigere enn ham i hele verden, sier Skorgan i dokumentaren som sendes søndag kveld.

Nett-TV: Jahn Teigen og Anita Skorgan synger Friendly på VG Lista fra Rådhusplassen i sommer

Som artist har Jahn Teigen opplevd mange opp- og nedturer, der null poeng i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen muligens ikke er den verste av dem. Blant annet har kritikerne sjeldent latt seg begeistre, men Anita Skorgan berømmer eksmannens evne til å komme seg videre.

– Jahn har en helt utrolig evne til å reise seg opp igjen. Strofen «Jeg tenker opp når jeg er nede, for jeg er en optimist» er Jahn i et nøtteskall, mener hun.

Still going strong

I søndagens intervju forteller Teigen om hvordan det hele startet med bandet «The Enemies» på 60-tallet, før det deretter bar videre til «Popol Vuh», «Prima Vera» og Grand Prix. Han forteller om hvordan han alltid har vokst på støtten fra publikum, men også om de tøffe årene etter samlivsbruddet.

Nett-TV: Jahn Teigen i Musikknytt 1976

Og over førti år i rampelyset til tross, Jahn Teigen har ingen planer om å legge musikken på hyllen helt ennå:

– Det gleder meg at jeg fortsatt kan holde på og glede både meg selv og andre, sier jubilanten.

 Jahn Teigen og Anita Skorgan

Jahn og Anita Skorgan på Rådhusplassen i sommer.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Gratulér Jahn Teigen med dagen her!

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix