Hopp til innhold

Stridsøksen begravet etter Twitter-bråk

NRK og Liverpools supporterklubb møttes til oppvaskmøte etter at en NRK-reporter slang med leppa på Twitter. – Dette blir et eksempel til intern opplæring, sier NRKs nyhetsdirektør.

Per Arne Kalbakk og Twitter-bråk

NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk (innfelt) var i helgen i møte med Liverpool-supportere om den omdiskuterte Twitter-meldingen. «Hei alle sammen, jeg er fryktelig lei meg for å ha såret folk, det burde aldri ha skjedd og var forferdelig dumt gjort av meg», skrev Nilssen selv på Twitter den 20. mars.

Foto: Anne Liv Ekroll/Jon Super / NRK/AP

«Well, at least we didn't kill any fans».

NRK-reporter Christian Nilssen – og United-tilhenger – slang med leppa på Twitter da Manchester United nylig ble grundig rundspilt av erkerivalen Liverpool på hjemmebanen Old Trafford.

Meldingen har satt sinnene i kok hos Liverpool-tilhengere som syntes NRK burde beklage hele opptrinnet.

Det resulterte i et oppvaskmøte mellom NRK-ledelsen og Liverpools supporterklubb.

– Dette er en sak vi ikke har tatt lett på, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk til NRK.no etter møtet.

Kalbakk opplyser at NRK-ansatte har retningslinjer for hvordan man opptrer i det offentlige rom, og er tydelig på at Nilssen har sendt flere fotballmeldinger med innhold som ikke er akseptabelt.

– Vi har blitt enig med Nilssen om at vi kan bruke dette til intern opplæring, som et eksempel på uheldig oppførsel i sosiale medier, slik at vi kan lære av det, avslutter nyhetsdirektøren.

Nilssen selv gikk ut med en offentlig beklagelse på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Veldig positivt møte

Er du fornøyd med utfallet?

– Ja! Det var et veldig positivt møte, sier formann Pål Christian Møller i Liverpools supporterklubb i Norge.

– Det var en uforbeholden beklagelse. Bra å få en entydig, klokkeklar konklusjon om at dette ikke er akseptabelt, fortsetter Møller.

– Saken er avsluttet fra vår side, konkluderer formannen i supporterklubben.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober