NRK Meny
Normal

Stridsøksen begravet etter Twitter-bråk

NRK og Liverpools supporterklubb møttes til oppvaskmøte etter at en NRK-reporter slang med leppa på Twitter. – Dette blir et eksempel til intern opplæring, sier NRKs nyhetsdirektør.

Per Arne Kalbakk og Twitter-bråk

NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk (innfelt) var i helgen i møte med Liverpool-supportere om den omdiskuterte Twitter-meldingen. «Hei alle sammen, jeg er fryktelig lei meg for å ha såret folk, det burde aldri ha skjedd og var forferdelig dumt gjort av meg», skrev Nilssen selv på Twitter den 20. mars.

Foto: Anne Liv Ekroll/Jon Super / NRK/AP

«Well, at least we didn't kill any fans».

NRK-reporter Christian Nilssen – og United-tilhenger – slang med leppa på Twitter da Manchester United nylig ble grundig rundspilt av erkerivalen Liverpool på hjemmebanen Old Trafford.

Meldingen har satt sinnene i kok hos Liverpool-tilhengere som syntes NRK burde beklage hele opptrinnet.

Det resulterte i et oppvaskmøte mellom NRK-ledelsen og Liverpools supporterklubb.

– Dette er en sak vi ikke har tatt lett på, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk til NRK.no etter møtet.

Kalbakk opplyser at NRK-ansatte har retningslinjer for hvordan man opptrer i det offentlige rom, og er tydelig på at Nilssen har sendt flere fotballmeldinger med innhold som ikke er akseptabelt.

– Vi har blitt enig med Nilssen om at vi kan bruke dette til intern opplæring, som et eksempel på uheldig oppførsel i sosiale medier, slik at vi kan lære av det, avslutter nyhetsdirektøren.

Nilssen selv gikk ut med en offentlig beklagelse på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Veldig positivt møte

Er du fornøyd med utfallet?

– Ja! Det var et veldig positivt møte, sier formann Pål Christian Møller i Liverpools supporterklubb i Norge.

– Det var en uforbeholden beklagelse. Bra å få en entydig, klokkeklar konklusjon om at dette ikke er akseptabelt, fortsetter Møller.

– Saken er avsluttet fra vår side, konkluderer formannen i supporterklubben.

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold