Hopp til innhold

Opptrer med Take That

Først skal han spille med gamlegutta i Take That. Så drar han på ufojakt.

Robbie Williams

Robbie Williams er på vei tilbake til rampelyset. Her er han på vei til et møte i London tidligere i år.

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Robbie Williams er blitt invitert til å opptre med sin gamle gruppe Take That neste måned.

- Det har vært storartet

Det er gruppas medlem Gary Barlow som har bedt ham om å være med på en veldedighetskonsert han arrangerer for Children in Need.

– Ja, nå skal det endelig skje noe. Jeg og Gary har vært mye sammen i det siste og har snakket ut med hverandre. Det har vært helt storartet. Jeg har hatt lyst til å være med i en gruppe helt siden jeg sluttet, sier Williams som forlot Take That i 1995.

Mika skal også opptre under konserten i Royal Albert Hall i London og lover at han selv vil sørge for noen overraskelser.

- Skal framføre en duett

– Det ville vært flott. Jeg er en stor fan av Robbie, og jeg liker virkelig hans nye single «Bodies». Jeg skal fremføre en duett. Jeg kan ikke si med hvem ennå, men det vil bli en rekke overraskelser. Gary har gjort en utrolig jobb. Det kommer til å bli en storslagen kveld, sier han til den britiske avisa Daily Mirror .

Samtidig meldes det at Robbie Williams har tatt med seg kjæresten sin for å se etter flygende tallerkener.

Sangeren, som nylig flyttet tilbake til England, har flere kvelder reist til Cradle Hill nær Warminster sør i England med skuespilleren Ayda Field for å se etter UFO-er.

Ser etter tegn på liv

I løpet av sommeren dro Robbie og Ayda en rekke ganger seint om kvelden til Cradle Hill. Det var et kjent sted på 60- og 70-tallet da UFO-jegere samlet seg i hopetall for å se etter tegn til liv fra andre planeter. Det har blitt populært igjen, så Robbie har tatt med seg Ayda dit for å se om de kan få øye på noe.

- Ayda elsker det, sier en kilde.

Robbie Williams (35) skal være veldig opptatt av utenomjordiske vesener og hevder at han har sett tre UFO-er i løpet av sitt liv.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober