Thailandsk meny:
- Tom kha gai suppe
- Wok med scampi
- Biff thai salat
- Kokospannekake
Tom kha gai
Kyllingsuppe med kokosmelk.
Du trenger:
1 boks kokosmelk
1 hel kylling (evt. fileter)
1 løk i båter
2 stilker limegress
ingefær
3 blader kaffirlime (evt. revet lime-skall)
2 hvitløksfedd
250 g sopp (gjerne aromasopp)
fiskesaus
2 lime
1 vårløk, finhakket
friske korianderblader
2 chili, finhakket
olivenolje
sjampinjonger
1 tomat
5 dl vann
¼ ts sukker
Slik gjør du:
Del kyllingen i biter. Rens urter og grønnsaker og skjær dem opp. Stek hvitløk, limegress, ingefær, løk, tomat og kaffir-lime i olje til de er litt gylne. Brun deretter kyllingen sammen med urtene, krydre med salt og pepper. Ha i kokosmelk, vann og sukker. La det koke i 20 min. Tilsett sopp, limesaft, fiskesaus og chili og la det koke i 15 min. til. Smak til med fiskesaus og lime. Dryss koriander og vårløk over før servering.
Wok med scampi
Også kalt pad kah pao kung.
Du trenger:
500 g scampireker
3 fedd hvitløk
1 løk
basilikum
2 chili
østerssaus
sukker
fiskesaus
olivenolje
Slik gjør du:
Tin scampiene i kaldt vann. Fjern skallet, snitt i ryggen og rens. Del opp løken. Knus chili og hvitløk i morter og brun massen i olje sammen med løken. Ha i litt sukker og østerssaus. Når det er kokt, ha i scampiene og basilikum. Smak til med fiskesaus. Pass på å ikke ha i scampiene så lenge at de blir seige.
Biffsalat med mynte
Heter på thailandsk yam nam tok.
Du trenger:
400 g entrecôte
2 ss ukokt ris
½ rødløk
mynteblad
1 chili
2 lime
sukker
1 tomat
koriander
1 salat
1 vårløk
soyasaus
olivenolje
Slik gjør du:
Mariner kjøttet i soyasaus, salt, pepper og olje. Rens og del opp grønnsakene. Tørrstek risen til den er gyllenbrun og knus den deretter ganske fint i morter. Stek kjøttet medium og la det hvile i 5 min. Del opp i tynne skiver og bland alt sammen i en bolle, grønnsaker først og så kjøtt. Smak til med lime, fiskesaus og sukker.
Kokospannekaker
Du trenger:
3 egg
ca. 2 dl kokos
Rismel
Kokosmelk
Slik gjør du:
Visp alle ingrediensene sammen i en bolle. Pass på at røren ikke blir for tynn, ha i såfall i mer mel. Stek pannekakene på middels varme med godt med smør i pannen.
Vel bekomme!