NRK Meny
Normal

Oppskrifter fra Thailand

Noman Mubashir får besøk av Christian Strand og Joey Michon, som viser fram sine kokkekunster på mat hentet fra det thailandske kjøkken.

Joy Michon, Christian Strand og Noman Mubashir
Foto: NRK

Les mer om det thailandske kjøkken

Se program 4 her!

Thailandsk meny:

  • Tom kha gai suppe
  • Wok med scampi
  • Biff thai salat
  • Kokospannekake

Tom kha gai

Kyllingsuppe med kokosmelk.

Du trenger:

1 boks kokosmelk
1 hel kylling (evt. fileter)
1 løk i båter
2 stilker limegress
ingefær
3 blader kaffirlime (evt. revet lime-skall)
2 hvitløksfedd
250 g sopp (gjerne aromasopp)
fiskesaus
2 lime
1 vårløk, finhakket
friske korianderblader
2 chili, finhakket
olivenolje
sjampinjonger
1 tomat
5 dl vann
¼ ts sukker

Slik gjør du:

Del kyllingen i biter. Rens urter og grønnsaker og skjær dem opp. Stek hvitløk, limegress, ingefær, løk, tomat og kaffir-lime i olje til de er litt gylne. Brun deretter kyllingen sammen med urtene, krydre med salt og pepper. Ha i kokosmelk, vann og sukker. La det koke i 20 min. Tilsett sopp, limesaft, fiskesaus og chili og la det koke i 15 min. til. Smak til med fiskesaus og lime. Dryss koriander og vårløk over før servering.

Wok med scampi

Wokede scampi-reker

Pad kah pao kung: Wokede scampi-reker

Foto: NRK

Også kalt pad kah pao kung.

Du trenger:

500 g scampireker
3 fedd hvitløk
1 løk
basilikum
2 chili
østerssaus
sukker
fiskesaus
olivenolje

Slik gjør du:

Tin scampiene i kaldt vann. Fjern skallet, snitt i ryggen og rens. Del opp løken. Knus chili og hvitløk i morter og brun massen i olje sammen med løken. Ha i litt sukker og østerssaus. Når det er kokt, ha i scampiene og basilikum. Smak til med fiskesaus. Pass på å ikke ha i scampiene så lenge at de blir seige.

Biffsalat med mynte

Thailandsk biffsalat

Yam nam tok: Thailandsk biffsalat

Foto: NRK

Heter på thailandsk yam nam tok.

Du trenger:

400 g entrecôte
2 ss ukokt ris
½ rødløk
mynteblad
1 chili
2 lime
sukker
1 tomat
koriander
1 salat
1 vårløk
soyasaus
olivenolje

Slik gjør du:

Mariner kjøttet i soyasaus, salt, pepper og olje. Rens og del opp grønnsakene. Tørrstek risen til den er gyllenbrun og knus den deretter ganske fint i morter. Stek kjøttet medium og la det hvile i 5 min. Del opp i tynne skiver og bland alt sammen i en bolle, grønnsaker først og så kjøtt. Smak til med lime, fiskesaus og sukker.

Kokospannekaker

Du trenger:

3 egg
ca. 2 dl kokos
Rismel
Kokosmelk

Slik gjør du:

Visp alle ingrediensene sammen i en bolle. Pass på at røren ikke blir for tynn, ha i såfall i mer mel. Stek pannekakene på middels varme med godt med smør i pannen.

Vel bekomme!