Oppfordrer artister til flyktninghjelp

Åge Aleksandersen og Sambandet sammen med Violet Road gir 10.000 kroner hver til Norsk Folkehjelps arbeid rundt flyktningkrisen i Syria. De oppfordrer også resten av artist-Norge til å bidra i kampen.

Åge

ENGASJERT: Åge Aleksandersen skriver på Facebook søndag kveld at det varmer å se engasjementet rundt flyktningsituasjonen i Syria.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Åge Aleksandersen er en av flere artister som har blitt påvirket av tragedien som utspiller seg i Syria og langs grensene til mange europeiske land.

Søndag kveld la han ut et innlegg på Facebook der han sammen med Sambandet og Violet Road oppfordrer artist-Norge til å bidra med støtte kampen for å bedre situasjonen.

Aleksandersen skriver at den store aktiviteten på sosiale medier med folk som ønsker å hjelpe til i tragedien varmer hjertet hans.

– «Det varmer langt inn i hjerterota og se et ektefølt engasjement, og en slik omsorg som så mange viser.», skriver han.

Bidrar med penger

Den trønderske artisten skriver at han og medlemmene i Sambandet og Violet Road gir 10.000 kroner hver av honoraret deres fra helgens spillejobber til Norsk Folkehjelps arbeid for å bedre situasjonen for flyktningene.

– «Vi håper resten av artist-Norge kan la seg inspirere, og bidra med en slant, uansett størrelse ...», skriver han.

Åga Aleksandersen

OPPFORDRING: Åge Aleksandersen og Sambandet sammen med Violet Road oppfordrer resten av artist-Norge til å bidra med støtte til arbeidet for å bedre situasjonen rundt syriske flyktninger.

Foto: Skjermdump Facebook / NRK

Aylan Kurdi

Bildet av tre år gamle Aylan Kurdi, som ligger død i vannkanten i Bodrum i Tyrkia, har gått verden rundt og skapt stort engasjement.

Turkey Migrants

AYLAN: Bildet av den syriske gutten Aylan Kurdi har skapt sterke reaksjoner.

Foto: Ap

Aylans fem år gamle bror og moren hans døde også da gummibåten de var om bord i kantret. De var på vei til Kos i Hellas. De var tre av 12 syriske flyktninger som døde i ulykken.

Faren Abdullah ble funnet bevisstløs og lagt inn på sykehus i Bodrum, men var den eneste som kom fra ulykken i live. Nå reiser Aylans far hjem til Kobani i Syria for å begrave familien.

Kulturstrøm

  • Prins pusser opp i surfeparadis

    En prins fra en av verdens rikeste kongelige familier, har fått tillatelse til å renovere huset han kjøpte i Lofoten i fjor. – Boplikt ville skapt ei mer levende bygd, sier fastboende.

  • Bollywood-stjerne er koronasmitta

    Amitabh Bachchan har testa positivt for covid-19 og blei laurdag innlagd på sjukehus i heimbyen sin Mumbai. Det melder 77-åringen sjølv på Twitter. Han skriv at familien hans og tilsette allereie har blitt testa og ventar på sine resultat.