Hopp til innhold

Oppfordrer artister til flyktninghjelp

Åge Aleksandersen og Sambandet sammen med Violet Road gir 10.000 kroner hver til Norsk Folkehjelps arbeid rundt flyktningkrisen i Syria. De oppfordrer også resten av artist-Norge til å bidra i kampen.

Åge

ENGASJERT: Åge Aleksandersen skriver på Facebook søndag kveld at det varmer å se engasjementet rundt flyktningsituasjonen i Syria.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Åge Aleksandersen er en av flere artister som har blitt påvirket av tragedien som utspiller seg i Syria og langs grensene til mange europeiske land.

Søndag kveld la han ut et innlegg på Facebook der han sammen med Sambandet og Violet Road oppfordrer artist-Norge til å bidra med støtte kampen for å bedre situasjonen.

Aleksandersen skriver at den store aktiviteten på sosiale medier med folk som ønsker å hjelpe til i tragedien varmer hjertet hans.

– «Det varmer langt inn i hjerterota og se et ektefølt engasjement, og en slik omsorg som så mange viser.», skriver han.

Bidrar med penger

Den trønderske artisten skriver at han og medlemmene i Sambandet og Violet Road gir 10.000 kroner hver av honoraret deres fra helgens spillejobber til Norsk Folkehjelps arbeid for å bedre situasjonen for flyktningene.

– «Vi håper resten av artist-Norge kan la seg inspirere, og bidra med en slant, uansett størrelse ...», skriver han.

Åga Aleksandersen

OPPFORDRING: Åge Aleksandersen og Sambandet sammen med Violet Road oppfordrer resten av artist-Norge til å bidra med støtte til arbeidet for å bedre situasjonen rundt syriske flyktninger.

Foto: Skjermdump Facebook / NRK

Aylan Kurdi

Bildet av tre år gamle Aylan Kurdi, som ligger død i vannkanten i Bodrum i Tyrkia, har gått verden rundt og skapt stort engasjement.

Turkey Migrants

AYLAN: Bildet av den syriske gutten Aylan Kurdi har skapt sterke reaksjoner.

Foto: Ap

Aylans fem år gamle bror og moren hans døde også da gummibåten de var om bord i kantret. De var på vei til Kos i Hellas. De var tre av 12 syriske flyktninger som døde i ulykken.

Faren Abdullah ble funnet bevisstløs og lagt inn på sykehus i Bodrum, men var den eneste som kom fra ulykken i live. Nå reiser Aylans far hjem til Kobani i Syria for å begrave familien.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober