Operastjerne faller ned trappa – synger utrolig nok videre

– Verdens største adrenalinkick, sier sangeren selv.

SE VIDEO: Carmen ruller ned trappa, kommer seg elegant opp på beina og synger av full hals! (Foto: Christopher Høvik)

Under en operaoppsetning av Carmen i Kristiansund torsdag kveld skjer det som helst ikke skal skje. Carmen, sunget av den svenske mezzosopranen Désirée Baraula, står i scenetrappen og sparker til en kiste.

Hun tar i litt for hardt, mister balansen, og ruller hodestups nedover trappa på scenen, til publikums store forskrekkelse.

– Da det skjedde tenkte jeg «hjelp! Jeg faller», og så «oi, jeg ruller!», og deretter «wow! Jeg kjenner ingenting, jeg fortsetter å synge!»

– Jeg sang videre med verdens største adrenalinkick, sier Baraula til NRK dagen etter trappetrikset.

I videoen hører man at det går et gisp gjennom publikum. Andre ler og tror kanskje regien skal være slik. Hverken musikere eller medspillere rekker å reagere, for sekunder etter saltomortalen ser man at Carmen kommer seg på beina, børster på plass klær og hår, og når sin sanginnsats i siste sekund.

«I kveld kunne det gått riktig galt», skriver dirigent på forestillingen, Torodd Wigum på sin facebookside. Det var der videoen først ble publisert.

«Jeg har sett denne videoen en del ganger nå, og priser meg lykkelig for at dette gikk bra! Désirée spratt opp og sang like bra videre, som om intet hadde skjedd! [...] Vi slapp tilleggstid og Carmen ble uansett drept mot slutten. 😳 Men Désirée lever i beste velgående og takk og lov for det!»

Kulturstrøm

 • Norsk roman utgis på arabisk

  Rettighetene til Inger Bråtveits roman «Dette er også vatn» er solgt for oversettelse til arabisk. Det melder Oktober forlag. Det er det Kairobaserte forlaget Sefsafa Publishing som skal utgi boka. Den er en essayistisk hybridroman som handler om å være kvinne, om fødsel, død og svømming. Den kom i 2018 og var en del av det årets tendens med norske romaner om barsel.

  Forfatter Inger Bråtveit
  Foto: Siss Vik / NRK
 • Pelsimport mulig årsak til pest

  DNA-rester av pestbakterier funnet i et skjelett i Oslo styrker teorien at import av pels var årsaken til bølger av pestutbrudd. Det skriver Forskning.no. Det har vært vanskelig å forklare årsaken til at pestsykdommen herjet gjennom Europa i bølger gjennom 350 år etter Svartedauden. En gruppe forskere ved Universitetet i Oslo legger nå fram nye resultater som styrker en hypotese de lanserte i 2015. Skjelettet dukket opp da arkeologer gjorde utgravninger i 2014 og 2015 i Gamlebyen i Oslo.

  Tegningen Pesta i trappen av Theodor Kittelsen
  Foto: Wikimedia Commons
 • 40 millioner så nyttårskonsert

  Wienerfilharmonikernes konsert som hvert år sendes på NRK første nyttårsdag, gikk i år ut direkte til 42 land og et rekordstort publikum skriver Eurovision Broadcasting Union i et nyhetsbrev.

  Også i år ønsker Wienerfilharmonikerne alle et Godt Nytt År fra den gyldne salen i Musikverein. Dirigent er Christian Thielemann og balletten er koreografert av Andrey Kaydanovskiy
Kommentator i Wien er Arild Erikstad.