NRK Meny
Normal

Operastjerne faller ned trappa – synger utrolig nok videre

– Verdens største adrenalinkick, sier sangeren selv.

SE VIDEO: Carmen ruller ned trappa, kommer seg elegant opp på beina og synger av full hals! (Foto: Christopher Høvik)

Under en operaoppsetning av Carmen i Kristiansund torsdag kveld skjer det som helst ikke skal skje. Carmen, sunget av den svenske mezzosopranen Désirée Baraula, står i scenetrappen og sparker til en kiste.

Hun tar i litt for hardt, mister balansen, og ruller hodestups nedover trappa på scenen, til publikums store forskrekkelse.

– Da det skjedde tenkte jeg «hjelp! Jeg faller», og så «oi, jeg ruller!», og deretter «wow! Jeg kjenner ingenting, jeg fortsetter å synge!»

– Jeg sang videre med verdens største adrenalinkick, sier Baraula til NRK dagen etter trappetrikset.

I videoen hører man at det går et gisp gjennom publikum. Andre ler og tror kanskje regien skal være slik. Hverken musikere eller medspillere rekker å reagere, for sekunder etter saltomortalen ser man at Carmen kommer seg på beina, børster på plass klær og hår, og når sin sanginnsats i siste sekund.

«I kveld kunne det gått riktig galt», skriver dirigent på forestillingen, Torodd Wigum på sin facebookside. Det var der videoen først ble publisert.

«Jeg har sett denne videoen en del ganger nå, og priser meg lykkelig for at dette gikk bra! Désirée spratt opp og sang like bra videre, som om intet hadde skjedd! [...] Vi slapp tilleggstid og Carmen ble uansett drept mot slutten. 😳 Men Désirée lever i beste velgående og takk og lov for det!»

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.