Operastjerne faller ned trappa – synger utrolig nok videre

– Verdens største adrenalinkick, sier sangeren selv.

SE VIDEO: Carmen ruller ned trappa, kommer seg elegant opp på beina og synger av full hals! (Foto: Christopher Høvik)

Under en operaoppsetning av Carmen i Kristiansund torsdag kveld skjer det som helst ikke skal skje. Carmen, sunget av den svenske mezzosopranen Désirée Baraula, står i scenetrappen og sparker til en kiste.

Hun tar i litt for hardt, mister balansen, og ruller hodestups nedover trappa på scenen, til publikums store forskrekkelse.

– Da det skjedde tenkte jeg «hjelp! Jeg faller», og så «oi, jeg ruller!», og deretter «wow! Jeg kjenner ingenting, jeg fortsetter å synge!»

– Jeg sang videre med verdens største adrenalinkick, sier Baraula til NRK dagen etter trappetrikset.

I videoen hører man at det går et gisp gjennom publikum. Andre ler og tror kanskje regien skal være slik. Hverken musikere eller medspillere rekker å reagere, for sekunder etter saltomortalen ser man at Carmen kommer seg på beina, børster på plass klær og hår, og når sin sanginnsats i siste sekund.

«I kveld kunne det gått riktig galt», skriver dirigent på forestillingen, Torodd Wigum på sin facebookside. Det var der videoen først ble publisert.

«Jeg har sett denne videoen en del ganger nå, og priser meg lykkelig for at dette gikk bra! Désirée spratt opp og sang like bra videre, som om intet hadde skjedd! [...] Vi slapp tilleggstid og Carmen ble uansett drept mot slutten. 😳 Men Désirée lever i beste velgående og takk og lov for det!»

Kulturstrøm

 • Slåsskamp på klassisk konsert

  En dame som raslet med tyggegummipapir under de svakeste partiene i Mahlers 5. symfoni, forårsaket regelrett slåssing under en konsert i Malmö i helgen. En publikummer rev fra henne posen, noe som førte til at kvinnen slo til mannen. Deretter utviklet det seg til slåssing mellom flere personer, melder Helsingborgs Dagblad.

  Tyggegummi
  Foto: Colourbox
 • Lister opp #metoo i norsk musikkliv

  Nettsteder for musikk verden over er daglig fulle av navn på musikere og dirigenter som er anklaget eller har mistet jobben på grunn av upassende seksuell adferd. I Norge er det ganske stille om saken. Nå har magasinet musikkultur tatt for seg noen av de få sakene som er offentlig kjent i Norge.

  Norges musikkhøgskole advarte mot professor
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Cello-legendes kunst under hammeren

  Auksjonshuset Sotheby's selger den private samlingen til den sovjetrussiske cellisten Mstislav Rostropovitsj og hans kone, sopranen Galina Pavlovna Visjnevskaja. Samlingen inneholder russisk kunst, musikkinstrumenter, smykker og møbler. Paret samlet gjenstandene etter at de emigrerte fra Sovjetunionen i 1974. Auksjonen foregår i London i november.

  Rostropovitsj og Visjnevskaja
  Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / Afp