NRK Meny
Normal

Operasjon six-pack

Følg dopdebutanten David gjennom hans første steroidekur.

Mann i treningsstudio.
Foto: colourbox.com / colourbox.com

HØR RADIODOKUMENTAREN: Nettradio: Operasjon six-pack

- Det er liksom bare magen som jeg har gitt litt opp.

- Hvordan vil du magen skal se ut?

- Det hadde vært kult å ha skikkelig sixpack et år liksom. Jeg trener mage annenhver dag ganske hardt, men jeg har ikke skjønt åssen jeg skal få det til ennå.

LES OGSÅ: Doping for folk flest

- Et års fremgang på åtte uker

David skal snart sette sin første dopingsprøyte da Radiodokumentaren møter ham. I programmet ”Operasjon six-pack”, har NRK fulgt David gjennom opp- og nedturer under en firemåneders dopingkur. Programmet er del av en serie på to radiodokumentarer og en Brennpunkt-sending , der doping utenfor den organiserte idretten er tema.

- Jeg er rett og slett så nysgjerrig at jeg holder på å dø, jeg er bare nødt til å prøve. Det er litt rart å høre meg selv si det, men det er det punktet det har kommet til. Mange sier at på de åtte ukene her kan jeg få et års fremgang og det er klart det hadde vært utrolig gøy.

LES OGSÅ: Norge flommer over av ulovlig dop

Dopingfora på nett

David er en av stadig flere unge menn som doper seg for å få en bra kropp. Det er forbudt å selge og importere dopingmidler, men å bruke dem er helt lovlig. Dopingkulturen lever særlig på nettet, i egne diskusjonsfora der dopingmidler omsettes i pilleform eller mer vanlig – som væske som settes med sprøyte. David leste seg opp på nett før han kjøpte sin første kur for to år siden.

- Rett før jeg skulle ta den, begynte jeg å søke rundt på nettet og fant et forum der jeg spurte om kuren jeg skulle bruke. Da fikk jeg til svar at du er en idiot, det er virkelig farlig. De skrev at jeg burde kaste den, lese noen timer på forumet og kjøpe noe annet i sted. Og da fortsatte jeg å følge det forumet i to år, så nå føler jeg at jeg har funnet noe jeg kan bruke uten fare.

LES OGSÅ: Tord(18) brukte doping - så tok han sitt eget liv

- En kanonmiks

Neste gang NRK møter David, har t-skjorta hans blitt trangere.

- Det har fungert dobbelt så kraftig som jeg hadde trodd. Jeg har vel gått opp tre kilo på fem uker og mesteparten er muskler.

I tillegg til steroidene drikker David store mengder vann, han trener hardt og spiser enorme mengder kjøtt for å tilføre kroppen proteiner.

- Alle de tingene sammen med steroidene og den økte selvtilliten det gir, blir en kanonmiks.

Hvordan går det med David? Fortsetter oppturen når kuren er over?

Hør premieren på Operasjon six-pack i NRK P2 lørdag 23.10 kl 10.03. Av Kjetil Saugestad, teknisk regi Kåre Johan Lund. Konsulenter Berit Hedemann og Snorre Tønset. Reprise søndag kl 21.03.

MULTIMEDIEFORTELLING: Dopingsaken på seks minutter