Operakveld i Trondheim

En stjernekvartett av norske sangere er med på operakvelden på NRK Kulturcruise i Trondheim 14. november. Programleder Nina Krohn lover høydepunkter fra opera- og musikallitteraturen.  

Se kammermusikkvelden fra kulturcruiset her

sopran Isa Katharina Gericke

Sopran Isa Katharina Gericke er med på kulturcruisets operakveld fra Trondheim

Foto: Morten Krogvold

Sopranen Isa Katharina Gericke, mezzoen Anna Einarsson, tenoren Helge Rønning og bassen Ketil Hugaas har alle bekreftet sin ankomst til Kulturcruisets operakveld i Trondheim 14. november. Og programleder Nina Krohn, og produsent Arild Hansson er godt i gang med å meisle ut et opplegg. 

Nina Krohn, programleder for Operaguiden

Programleder Nina Krohn synes det er moro å høre hvordan sangerne tolker sine roller

Foto: NRK

- Vi vil lage en kveld som handler om følelsene og menneskene bak de rollefigurene vi møter. Det er spennende å snakke med sangerne om hvordan de opplever og jobber med rollene sine, og hvilke teknikker de bruker når de skal gestalte en karakter, sier Nina.

Hun lover kjente og populære arier og ensemblenummer fra både opera- og musikalrepertoaret i Trondheim, og booket rett og slett en hel kvartett for å kunne vise mangfold.

Internasjonale sangere

Isa Katharina Gericke er en av de fremste yngre sangerne i Norge i dag, og med sin lette lyriske sopran synger hun både opera, oratorier, romanser og samtidsmusikk. Gå til Isa Katharina Gerickes hjemmeside her:

Bassen Ketil Hugaas er for tiden ansatt ved operaen i Stockholm, men er også ofte å høre her hjemme på Den Norske Opera.

Markert seg

Helge Rønning, tenor

Helge Rønning

Helge Rønning er også en av de yngre norske tenorer som har markert seg både hjemme og ute som oratorie- og romansesanger.

Alten Tone Kruse måtte dessverre melde forfall til kvelden, til gjengjeld hopper mezzoen Anna Einarsson inn som erstatter.  Hun er utdannet ved Musikkhøgskolen i Malmö og operahøgskolen i Oslo. Hun debuterte ved Den Norske Opera i 2000, og har spilt mange roller der de siste årene.  

Akkompagnatør for kvelden, Ivar Anton Waagaard, er til daglig å finne på Norges Musikkhøgskole, der han akkompagnerer unge fremadstormende musikere og sangere.

 

Kulturstrøm

 • Legendarisk House-DJ dør av korona

  Musikkprodusenten Paul Johnson, kjent blant annet for houselåten «Get get down» fra 1999, er død. Det melder blant annet The Guardian. Johnson døde av koronaviruset etter lengre tid innlagt på sykehus.

  Johnson ble 50 år gammel.

 • Rihanna er milliardær

  Ifølge magasinet Forbes er Rihanna offisielt milliardær og den rikaste kvinnelege artisten i verda. Forbes har estimert formuen til 1,7 milliardar dollar og det er Rihanna sitt sminkemerke Fenty Beauty som står for den største delen av formuen.

  Artist og forretningskvinne Rihanna.
  Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP
 • Vaksineforskar-Barbie

  Leiketøysprodusenten Mattel har laga ei Barbie-dokke som førestiller den britiske vaksineforskaren Sarah Gilbert. Gilbert har utvikla AstraZeneca-vaksinen og seier ho håper dokka vil inspirere barn til å oppdage nye yrke, som vaksineforskar.

  Leketøysprodusenten Mattel har laget en Barbie som forestiller den britiske forskeren Sarah Gilbert som designet Oxford/Astra Zeneca-vaksinen.
  Foto: Andy Paradise/Mattel / AP