NRK Meny
Normal

Operaen brøt loven i anbudskonkurranse

Oslo tingrett mener Operaen brøt anskaffelsesloven og har dømt kulturinstitusjonen til å betale én million kroner i erstatning til S.O.S. Event Security.

Den Norske Opera og Ballett

MÅ BETALE: Oslo tingrett har dømt Operaen til å betale én million kroner i erstatning til et sikkerhetsselskap. Operaen vurderer å anke dommen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I tillegg til erstatningssummen er Den Norske Opera & Ballett også dømt til å betale saksomkostningene til sikkerhetsselskapet fra Larvik, skriver fagbladet Aktuell Sikkerhet.

– Vi er veldig glade for at Oslo tingretts syn på saken er sammenfallende med vår oppfatning om anbudsprosessen, sier Jon Sigurd Jacobsen, daglig leder i S.O.S. Event Security til fagbladet.

Tapte anbudskonkurranse

I 2014 utlyste Operaen vektertjenestene på anbud. I tillegg til S.O.S. Event Security deltok selskapene Toma Gruppen, Securitas, Nokas, City Security og Norsk Vektertjeneste. Toma Gruppen vant anbudet.

– Vi er beviselig billigere enn leverandøren som ble valgt, og er av Operaen nektet innsyn i nødvendig dokumentasjon som ville avklart hvordan de har vurdert søknadene opp mot pris og gjennomføringsevne. Kontrakten er ute av bildet, så dette er kun snakk om erstatning. Dette er ikke det vi ønsket, søksmål er det siste vi vil, sa Jacobsen til Dagbladet i januar.

S.O. S. Event Secutity mener de har tapt over to millioner kroner.

Vurderer anke

I tingretten fikk sikkerhetsselskapet medhold. Ifølge Kenneth Fredstie, markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Operaen, vurderer de nå å anke saken.

– Vi har prosedert på frifinnelse og hadde ventet et annet utfall. Dommen vil nå gås nøye igjennom, og vi vil vurdere om det er grunnlag for en eventuell anke til lagmannsretten, sier Fredstie til Aktuell Sikkerhet.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz