Opera en julegavehit

I år ville alle ha gavekort til Operaen.

Operaen i Bjørvika

Populære julegave: Operaen i Bjørvika.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Operaopplevelser var en svært populær julegave i år. Aldri før har det blitt solgt så mange gavekort i førjulstiden på Den Norske Opera og ballett som i år.

- Jeg gir bort gavekort til min far, da kan han velge selv hva han vil gå på, sier Christine Bjørnerud, som står i kø for å kjøpe gavekort noen dager før jul.

Cathrine Lund Grøholt, markedsdirektør i Den norske opera

Markedsdirektør Cathrine Lund Grøholt

Foto: Erik Berg / Den norske opera og ballett

Å gi en operaforestilling i gave er Bjørnerud ikke alene om. Den norske opera og ballett forteller om rekordsalg av gavekort i desember i år - de har solgt dobbelt så mange som i desember i fjor.

Markedsdirektør i Den norske opera, Cathrine Lund Grøholt, jubler over trengselen foran billettluken i operaens foaje.

- Det er en helt eventyrlig pågang. Vi har hatt køer her i foajeen i dagesvis, og vi har aldri solgt så mange gavekort i desember noen gang.

Rekordsalg

Åpningen av Operaen i Bjørvika i april vekket for alvor opera-interessen hos det norske folk. Nærmere en million av oss har vært i nybygget i Bjørvika. Siden billettsalget åpnet 18 februar i år har det blitt solgt gavekort for sju millioner kroner. Bare i desember ble det solgt gavekort for 1.600.000 kroner, i følge Den norske operaens egne tall.

- Jeg tror det har sammenheng med det enorme fokuset vi har hatt på det nye operabygget. Når vi sitter rundt i sosiale lag, spør jo folk hverandre om de har vært i Operaen, det skjedde ikke for et år siden. Så jeg tror ønsket om å være en del av dette bygget, er en del av årsaken, sier Grøholt.

Gavekort til folket

Grøholt tror gavekortene har gått til et bredt utvalg av befolkningen.

- Vi har fått en ny målgruppe inn etter at vi åpnet dette huset. Yngre mennesker og famillier som kanskje aldri har satt sine føtter på en opera- eller ballettforestilling, kommer hit nå. Derfor tror jeg at brede lag av det norske folk får gavekort i år.

Nå spørs det bare om alle de som fikk gavekort til Den norske opera til jul i år får sett forestillingene de vil, for mange av dem er utsolgt allerede.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix
  • Ingen konserter i Borggården

    Det blir ingen konserter i Borggården under Olavsfestdagene i Trondheim i sommer. Det betyr at konsertene med Manic Street Preachers, Ole Paus og Motorpscyho, Aurora, Iris, Kari Bremnes og Trondheim Symfoniorkester, blir avlyst. Det opplyser arrangørene fredag formiddag.