Ønsker du deg hund?

Ny serie på NRK1 skal følge valpenes første seks måneder. Vi spurte etter vertsfamilier, og mange meldte seg.

Påmeldingen er altså avsluttet.

Video Valpekullet - påmeldingspromo

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Ønsker familien seg valp? Trenger du en turkamerat eller en hund til jakt, og vil dele opplevelsen med tv-seerne? Da bør du melde deg på hos «Valpekullet».

Nå skal NRK følge valper og ferske valpeeieres liv på nært hold. I en helt ny programserie kalt «Valpekullet» skal kameraene følge et valpekullet til Cocker spaniel-tispa «Stella» gjennom sine første seks måneder, fra fødsel, på veien ut i livet, til nye eiere, og de første månedene i den store vide verden med sine nye mennesker.

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med rasen Cocker spaniel

Og NRK vil at akkurat du skal være med.

NRK søker etter personer eller familier som ønsker seg en av Stellas valper, og som ønsker å dele den første tida med valp i huset med tv-seerne. Serien skal gå i beste sendetid på NRK1.

– Vi skal le og gråte

– Vi vil at seerne skal sitte igjen med et realistisk bilde av det å ha hund – og kanskje også lære noe om det å være menneske…! Underveis skal vi forhåpentligvis både le og gråte – og gjennom møtet med hovedpersonene bli konfrontert med ulike sider ved oss selv – og naboen, sier prosjektleder Skjalg Solstad til nrk.no.

Stella

Cocker spanielen Stella (5) skal føde valper i begynnelsen av juni.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Gjennom å fylle ut søknadsskjemaet under er du med i vurderingen. Ingen vet ennå hvor mange valper Stella går drektig med, men et normalt kull for en cocker spaniel er fem eller seks valper.

Skal speile befolkningen

Resultatet skal bli underholdende, engasjerende og familievennlig TV, men det betyr ikke at NRK utelukkende ser etter kjernefamilier som eiere.

– Vi ønsker et mangfold av søkere til denne serien, gamle og unge, homser og streite, familier og enslige, med andre ord hele spekteret av den norske befolkningen. Det viktigste er ønsket om å ha hund, sier Solstad.

Kulturstrøm

 • Filmspenning om plattformkollaps

  Filmen «Nordsjøen» pirker i selve grunnlaget for det norske velferdssamfunnet, nemlig oljen. En god spenningsfilm som trolig ville vært enda bedre om historiens miljøproblematikk hadde tatt større plass, skriver Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "Nordsjøen".
  Foto: Fantefilm Fiksjon / Nordisk Film Distribusjon
 • Lettbeint animasjonsfilm

  I den nye animerte familiekomedien «Ron i ustand» er smarttelefonenes forbrukervennlige algoritmer utviklet til en megapopulær lekerobot. Hyggelig og lettbent, men ligner på mye vi har sett vært gjort bedre før, skriver Sigurd Vik i Filmpolitiet. Terningkast 3.

  Fra filmen "Ron i ustand"
  Foto: ©2020 20th Century Studios. All Rights Reserved.
 • Fullt hus på Munchmuseet

  Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.

  – De 15.000 var besøkende til utstillingene, men det var langt flere innom i resepsjonsområdet og på kafeen og i restauranten, sier presseansvarlig Maren Lindeberg.

  Også i tiden som kommer må folk kjøpe inngangsbillett på forhånd, enten på nettet eller i museumsbutikken.

  – Folk må velge tidspunkt for besøket, men når de først har kommet inn kan de bli så lenge de vil, sier Lindeberg. Hun sier det er forhåndsbestilt drøyt 14.800 billetter til utstillingene og arrangementer ut året.

  Munch-museet i Bjørvika
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK