Ønsker du deg hund?

Ny serie på NRK1 skal følge valpenes første seks måneder. Vi spurte etter vertsfamilier, og mange meldte seg.

Påmeldingen er altså avsluttet.

Video Valpekullet - påmeldingspromo

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Ønsker familien seg valp? Trenger du en turkamerat eller en hund til jakt, og vil dele opplevelsen med tv-seerne? Da bør du melde deg på hos «Valpekullet».

Nå skal NRK følge valper og ferske valpeeieres liv på nært hold. I en helt ny programserie kalt «Valpekullet» skal kameraene følge et valpekullet til Cocker spaniel-tispa «Stella» gjennom sine første seks måneder, fra fødsel, på veien ut i livet, til nye eiere, og de første månedene i den store vide verden med sine nye mennesker.

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med rasen Cocker spaniel

Og NRK vil at akkurat du skal være med.

NRK søker etter personer eller familier som ønsker seg en av Stellas valper, og som ønsker å dele den første tida med valp i huset med tv-seerne. Serien skal gå i beste sendetid på NRK1.

– Vi skal le og gråte

– Vi vil at seerne skal sitte igjen med et realistisk bilde av det å ha hund – og kanskje også lære noe om det å være menneske…! Underveis skal vi forhåpentligvis både le og gråte – og gjennom møtet med hovedpersonene bli konfrontert med ulike sider ved oss selv – og naboen, sier prosjektleder Skjalg Solstad til nrk.no.

Stella

Cocker spanielen Stella (5) skal føde valper i begynnelsen av juni.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Gjennom å fylle ut søknadsskjemaet under er du med i vurderingen. Ingen vet ennå hvor mange valper Stella går drektig med, men et normalt kull for en cocker spaniel er fem eller seks valper.

Skal speile befolkningen

Resultatet skal bli underholdende, engasjerende og familievennlig TV, men det betyr ikke at NRK utelukkende ser etter kjernefamilier som eiere.

– Vi ønsker et mangfold av søkere til denne serien, gamle og unge, homser og streite, familier og enslige, med andre ord hele spekteret av den norske befolkningen. Det viktigste er ønsket om å ha hund, sier Solstad.

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK