Hopp til innhold

Ønsker du deg hund?

Ny serie på NRK1 skal følge valpenes første seks måneder. Vi spurte etter vertsfamilier, og mange meldte seg.

Påmeldingen er altså avsluttet.

Video Valpekullet - påmeldingspromo

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Ønsker familien seg valp? Trenger du en turkamerat eller en hund til jakt, og vil dele opplevelsen med tv-seerne? Da bør du melde deg på hos «Valpekullet».

Nå skal NRK følge valper og ferske valpeeieres liv på nært hold. I en helt ny programserie kalt «Valpekullet» skal kameraene følge et valpekullet til Cocker spaniel-tispa «Stella» gjennom sine første seks måneder, fra fødsel, på veien ut i livet, til nye eiere, og de første månedene i den store vide verden med sine nye mennesker.

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med rasen Cocker spaniel

Og NRK vil at akkurat du skal være med.

NRK søker etter personer eller familier som ønsker seg en av Stellas valper, og som ønsker å dele den første tida med valp i huset med tv-seerne. Serien skal gå i beste sendetid på NRK1.

– Vi skal le og gråte

– Vi vil at seerne skal sitte igjen med et realistisk bilde av det å ha hund – og kanskje også lære noe om det å være menneske…! Underveis skal vi forhåpentligvis både le og gråte – og gjennom møtet med hovedpersonene bli konfrontert med ulike sider ved oss selv – og naboen, sier prosjektleder Skjalg Solstad til nrk.no.

Stella

Cocker spanielen Stella (5) skal føde valper i begynnelsen av juni.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Gjennom å fylle ut søknadsskjemaet under er du med i vurderingen. Ingen vet ennå hvor mange valper Stella går drektig med, men et normalt kull for en cocker spaniel er fem eller seks valper.

Skal speile befolkningen

Resultatet skal bli underholdende, engasjerende og familievennlig TV, men det betyr ikke at NRK utelukkende ser etter kjernefamilier som eiere.

– Vi ønsker et mangfold av søkere til denne serien, gamle og unge, homser og streite, familier og enslige, med andre ord hele spekteret av den norske befolkningen. Det viktigste er ønsket om å ha hund, sier Solstad.

Kulturstrøm

 • Dømt for å ha limt seg fast til «Skrik»

  De to kvinnene som limte seg fast til Munch-maleriet «Skrik» i november i fjor, er nå dømt i Oslo tingrett.

  Det melder Aftenposten.

  Kvinnene er klimaaktivister og demonstrerte mot norsk oljepolitikk.

  De er 25 og 34 år gamle, og var også siktet for å ha deltatt i to demonstrasjoner i Oslo i 2022.

  Kvinnene fikk opprinnelig forelegg fra politiet, men nektet å betale. Derfor måtte de møte i retten.

  Nå er 25-åringen dømt til å betale en bot på 16.000 kroner. Den andre kvinnen er dømt til å betale en bot på 24.500 kroner.

  Det verdenskjente Munch-maleriet kom uskadet fra hendelsen, men limrester måtte fjernes fra veggene.

  aktivister fra organisasjonen Stopp oljeletinga har forsøkt å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet
  Foto: Ludvig Furu / Tidens ånd