En av verdens beste pianister vil spille din favoritt

Leif Ove Andsnes er klar – hva vil du høre?

Pianist i verdensklasse og KORK vil spille din favorittt

Den norske pianisten er kjent for å briljere med Mozart, Beethoven og Grieg i konserthus verden over. Han har vunnet 11 spellemannpriser (rekord), og en rekke andre musikkpriser og utmerkelser verden over. Denne våren venter Leif Ove Andsnes spent på å få vite hva publikum i Norge har lyst til å høre.

Andsnes er solist under årets Ønskekonsert med KORK. Ønskekonserten er en klassisk konsert bestemt av lytternes og seernes ønsker.

Meld inn ditt ønske innen 12. mars HER eller på e-post: onskekonsertmedkork@nrk.no

Oppgi ditt navn og adresse, musikkønske, og hvorfor du ønsker deg nettopp dette.

Ønskekonserten spilles inn i juni på Ingierstrand bad i Oslo, med de som har fått sine ønsker plukket ut til konserten i publikum. Selve konserten sendes på NRK1 i løpet av sommeren.

Har du et ønske?

Viktige hendelser i livet er ofte knyttet til musikk. Fortell oss hvorfor du ønsker nettopp denne musikken. Hva er historien bak?

 • Blir du inspirert av filmmusikk?
 • Har du en klassisk sang du deler med en helt spesiell person?
 • Får klassisk musikk deg opp på beina igjen når ting går galt?
 • Er din gode opplevelse av klassisk musikk knyttet til glede – eller til sorg?

Og for den som ikke bare vil ha piano, men også fullt orkester: Kringkastingsorkestret (KORK) står klare til å fremføre alt fra Wagner til filmmusikk.

I fjor stod for eksempel Star Wars på programmet:

Philip Christopher Butenschøn (14) sendte inn ønske til NRK, og får høyre ønsket sitt spelt av Kringkastingsorkesteret på Ønskekonserten med KORK. Han ønska seg Star Wars.

FAN: Philip Christopher Butenschøn (14) sendte inn ønske til NRK, og får høre ønsket sitt spilt av Kringkastingsorkesteret på Ønskekonsert med KORK. Han ønsket seg Star Wars.

Trenger du inspirasjon?

I fjor var også Norske talenter-vinner Angelina Jordan solist under Ønskekonserten. Da sang hun 'Summertime' av Gershwin.

Angelina Jordan (10) syng "Summertime" med Kringkastingsorkesteret på Ingierstrand bad under Ønskekonserten med KORK.

SE VIDEO: Fjorårets programleder Atle Antonsen ønsket seg 'Summertime' framført av Angelina Jordan.

Har du lyst til å høre hva slags klassiske verk resten av Norge liker å høre på? Ta en titt på folkets kåring av de beste orkesterverkene i historien.

beethoven stravinskij mozart

KLASSIKERE: Beethoven, Stravinskij og Mozart troner på toppen av det norske folks liste over orkesterfavoritter.

Hele fjorårets Ønskekonsert med KORK kan du se her:

Opplev folkets musikkønsker framført av Kringkastingsorkestret på nydelige Ingierstrand en sommerkveld. Engasjert vert på konserten er Atle Antonsen.

SE KONSERTEN: Ønskekonsert med KORK på Ingierstrand bad, sommeren 2016.

Kulturstrøm

 • Rekordmange vil på folkehøgskole

  Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år sier informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim. Så langt i år har folkehøgskolene mottatt 11 prosent flere søknader enn på samme tid i fjor, og det er altså det høyeste søkertallet noensinne. (NTB)

  ELVERUM
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Slutt for tradisjonsrik sjokolade

  Lohengrin-sjokoladen går ut av produksjon sier kommunikasjonsdirektør Celin Huseby i Mondelez International som eier Freia i et intervju med Aftenposten. Sjokoladen ble utformet av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull i anledning premieren på Richard Wagners opera Lohengrin i 1911.

  lohengrin
 • Første LGBT-film fra Bollywood

  For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.