– Det er gøy at min singel ligger på listene sammen med Michael Jackson

Omer Bhatti begynner endelig å trives i rampelyset. Denne uka slapp han sin første singel under eget navn, og han tror hans gamle mentor ville vært stolt.

Omer Bhatti

Omer Bhatti synes det lenge var slitsomt med medienes oppmerksomhet, men nå føler han seg endelig hjemme i rampelyset.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

– Jeg er egentlig veldig sjenert altså, sier Omer Bhatti mens han slår seg ned på sofaen, og skravler usjenert i vei.

Artisten, danseren og nå Norske Talenter-dommeren har nemlig mye å fortelle.

Fredag 16. mai slapp han sin nye singel «Love You in The Morning», og forrige uke var han i Cannes for å spille inn video til låten. Han fikk flydd inn stjernedanser Mona Berntsen fra LA, til å spille hovedrollen i det han selv mener er mer enn minifilm, enn en video.

– Mona Berntsen har jobbet seg opp til å bli en av de største danserne i verden. Hun er fast danser for Chris Brown, og danser for Justin Timberlake og Justin Bieber. Forrige video hun gjorde var for Chris Brown, og nå gjør hun min. Det er veldig kult, gliser Bhatti.

Har fått hjelp fra Stargate og Nico & Vinz

Singelcover Omer Bhatti

Singelcoveret til sin nye låt «Love You in The Morning» har Omer Bhatti designet selv. Tidligere har han gitt ut to singler under artistnavnet O-bee.

Og Mona Berntsen er ikke eneste kjente fjes Bhatti har jobbet med til denne låten. Refrenget i låten er skrevet av den norske duoen Nico & Vinz, tidligere Envy, som gjør det bra på Billboard-lista i USA.

I tillegg har han fått hjelp av selveste Stargate til å finne riktig tema for låten.

– De sangene jeg har gitt ut tidligere har vært enten aggressive eller depressive. Men jeg har fått noen råd fra Stargate. De sa de vil høre meg prate om mitt første kyss, kjærlighet og lette ting. Og nå har jeg laget en skikkelig sommerlåt, sier Bhatti.

Rykter om Michael Jackson

SOUTH KOREA MICHAEL JACKSON

Omer Bhatti reiste mye rundt sammen med Michael Jackson da han var liten.

Foto: YUN JAI-HYOUNG / AP

I tillegg til de allerede nevnte kjente hjelperne, har han også hatt med seg inspirasjon fra Michael Jackson.

Norsk-pakistanske Omer Bhatti ble verdenskjent etter at han ble venner med Jackson, og reiste rundt med popkongen i flere år. Spekulasjonene har gått varmt i internasjonale medier om oslogutten egentlig er sønnen til poplegenden.

Omer Bhatti vil ikke kommentere ryktene, men forteller at det til tider har vært hardt med uønsket medieoppmerksomhet.

– Det har vært mye negativitet og dumme spørsmål om Michael Jackson. Jeg tar meg nær av det. Det går inn på meg at folk tror de kan si hva som helst om han, en person som er veldig nær meg. Men jeg er glad for det også. Jeg er egentlig en følsom person, men jeg har fått litt krokodilleskinn og blitt tøffere av det, sier Bhatti.

Opptatt av selvutvikling

Bhatti sier han egentlig ikke vil snakke om sitt forhold til poplegenden. Men letter likevel på sløret. Han kaller seg sjenert, og sier han hadde det til felles med Michael Jackson.

– Han var veldig sjenert han også. Det som var fint, var at selv om det var mye offentlighet rundt han, kunne jeg være veldig privat, og vi hadde vennskapelige familietider der ingen ting var offentlig. Jeg fikk være meg selv, sier Bhatti.

Michael Jackson var også den som etter hvert inspirerte Omer Bhatti til overkomme sin usikkerhet og tørre å si ja til TV-jobbing.

– Jeg jobber mye med selvutvikling, og jeg har alltid rolig zen-tid for meg selv hver kveld. Det var Michael som lærte meg om spirituelle ting. Han lærte meg mye om musikk og dans, men også mye om livet og hans egne erfaringer. Vi snakket mye. Kanskje jeg ikke forstod alt der og da, men han har gitt meg mye visdom og kunnskap. Ting som har kommet frem de siste årene, som det å tenke positivt, «law of attraction», det snakket han om for 15 år siden. Han var veldig filosofisk og opptatt av meditasjon.

Omer Bhatti

Tvilte lenge på om han skulle tørre å si ja til å være dommer i programmet Norske Talenter på TV 2. Nå er han å se på skjermen hver fredag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han hadde vært stolt

Michael Jackson-albumet Xscape ble sluppet denne uken og topper nå listene i mer enn 50 land.

Til radioprogrammet Christine på P3 uttalte Bhatti at han er usikker på om Michael Jackson ville ha likt at gamle låter ble nyutgitt.

Nå vil han helst ikke kommentere albumet, og sier det en tilfeldighet at han slipper singel samme uken som Jackson igjen topper listene.

– Jeg vil ikke bruke Michael for å komme meg frem, og har ikke noe særlig forhold til det nye albumet. Men det er gøy at min singel ligger på bestselgerlistene sammen med Michael Jackson, første dag den er ute, sier han.

Bhatti savner den kjente vennen, og sier han gjerne skulle hatt Michael å snakke med nå som Omers artist- og TV-karriere skyter fart. Og om Jackson fortsatt hadde levd, er Bhatti sikker på at Jackson hadde støttet hans arbeid.

– Hadde han sett den nye videoen, tror jeg han hadde vært stolt.

Se Omer Bhattis danseopptreden på Adils hemmelige dansere.

Omer Bhatti gjester NRK-serien Adils hemmelige dansere.

Kulturstrøm

  • Kjøper rettighetene til «Seinfeld»

    Strømmetjenesten Netflix kjøper de globale rettighetene til å sende 90-tallsserien «Seinfeld». De 180 episodene blir tilgjengelig i fem år fra 2021. Detaljer rundt Netflix-avtalen er ikke kunngjort.

  • Skal lede Sildajazz

    Andreas Meland blir ny sjef for jazzfestivalen i Haugesund. Meland har blant annet jobbet med jazz i plateselskapet Grappa. – Jeg brenner sterkt både for min hjemby Haugesund, for jazz og for en stor bredde av musikalske uttrykk, sier han i en pressemelding.

    Andreas R. Meland
    Foto: Sildajazz / NPK