NRK Meny
Normal

Om lure lommer

Da Ingrid bragte emnet "lommer" på banen i siste Herreavdelingen, tente det tydeligvis en ildebrann blant familieopinionen.

Hvilken lomme for hunden?
Foto: Jurek Holzer / SCANPIX

Det følgende er et nennsomt utvalg responser på Ingrids hjertesukk om hvordan man skal få puttet 9 objekter tilfredsstillende på sin logiske plass - når man har hele 14 lommer å velge blant! Tydeligvis en kjent problemstilling for alle herrer:

En lomme, ett avkom - null problem!
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Morten:

Av en eller annen grunn kommer jeg på å sitere fra Ole Brumm da Kengu kom til skogen:

"Tenk om jeg skulle bære familien min med meg i lommen, hvor mange lommer måtte ikke jeg ha da?" sa petter Sprett "Seksten," sa Nøff "Er det ikke sytten, da" sa Sprett "Og enda måtte jeg ha en til lommetørkelet - det blir atten! Atten lommer å lete i! Det har jeg ikke tid til."

Christer, Fredrikstad:

Ingrid må putte tingene samme sted hver dag. Da vil hjernen innprentes med et mønster som blir automatisk.

Edmund, familiemedlem:

Kan ikke så mye om lommer, men i høyre brystlomme skal vel enkeltmannspakka ligge, mens klesbørsten skal ligge i venstre.

Slik var det i alle fall i førstegangstjenesten.

Så mange ting - så liten plass.
Foto: Scanpix / SCANPIX

Frode i Asker

Her er hjelp: Legg husnøklene i venstre lomme, bilnøklene i høyre og alt annet i skulderveska/ryggsekken. Det har seg sånn at på vei hjem går du ut av bilen tomhendt, fyller venstrehånda med poser og stash fra baksetet/bagasjerommet før du låser døra med høyre hånd, skifter posen(e) over i høyre hånd (bærehånda) og er klar til å låse opp døra til huset med venstre hånd.

Enklere kan det vel ikke bli.

Markus

Lommene skal være sånn:

Lommeboka i høyre bukselomme.

Mobil og nøkler i venstre bukselomme.

Månedskort og sigarkutter i høyre baklomme.

Øljekk (altid beredt, eller hvordan det staves) i venstre baklomme.

Snusboksen i lommen på jakkebrystet.

Sigarene i venstre innerlomme.

Penn i høyre innerlomme.

Pez maskinen har mann i den lille ubrukelige lomma på skinnjakka si.

Det er i hvert fall slik jeg gjør deg, og med tanke på at jeg altid gjør og har rett, må dette være måten.

Super, men lommeløs...
Foto: DIMA GAVRYSH / AP

Britt på Toten på hytta:

Nøkler og lighter i høyre bukse-lomme, lomme-askebeger i venstre. Tyggegummi og papir-lommetørkle i venstre ytter-lomme og mobilen i høyre.

Svein fra Bodø:

Ting i høyre hånd legges i venstre jakkelomme (Hovedlommen) og motsatt ellers blir det "passlegging". Mobil alltid i motsatt lomme av nøkleme for likevektens skyld. Lommebok i jakkas innerlomme. Det er for oss gutta. Resten er en jenteting som de får lage egne regler for.

Helge:

Hvor har supermann og fantomet sine ting?

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller