Ole Klemetsen

Ole "lukkøye" Klemetsen er Norges kanskje mest kjente mannlige bokser. Men hvordan klarer han seg i andre idretter?

Ole Klemetsen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ole «Lukkøye» Klemetsen er en tidligere norsk proffbokser.
Som profesjonell hadde han 45 seire og 6 tap. Han har vunnet titlene IBC Light Heavyweight, WBC Int. Light Heavyweight, EBU Light Heavyweight og IBA Light Heavyweight.

Vikingen

Ole var kjent som «The Golden Viking» i utlandet, i tillegg til sitt norske kallenavn «Lukkøye». I 1991 la Ole opp, og han jobber i dag som trener på Kamsport Instituttet i Stavanger, hvor han har en boksegruppe.

Gjennom hele sin karriere jobbet Ole tett sammen med faren John Klemetsen, noe som beskrives i dokumentarfilmen Blod & ære fra 2008.

Tok med gitaren til Spania

I tillegg til boksing, er Ole også en dyktig sanger, og i huset i Alcalá la Real bidro han til hushyggen med gitarspill og sang. Mesternes Mesters egne trubadur, med andre ord!

Ole Klemetsen

Ole Klemetsen under en kamp i 2000.

Foto: SOEREN STEFFEN / SCANPIX

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

 • Hjertevarmt om å være tenåring

  Komiker Bo Burnhams regidebut «Eighth Grade», handler om generasjon Z og det å vokse opp i et samfunn som er så fokusert på internett. P3s anmelder kaller filmen «varm, morsom og sår » og gir den terningkast fem. Les hele anmeldelsen her.

  Film-Eighth Grade-Free Screenings
  Foto: Linda Kallerus / AP
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.