Hopp til innhold

Ole Klemetsen

Ole "lukkøye" Klemetsen er Norges kanskje mest kjente mannlige bokser. Men hvordan klarer han seg i andre idretter?

Ole Klemetsen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ole «Lukkøye» Klemetsen er en tidligere norsk proffbokser.
Som profesjonell hadde han 45 seire og 6 tap. Han har vunnet titlene IBC Light Heavyweight, WBC Int. Light Heavyweight, EBU Light Heavyweight og IBA Light Heavyweight.

Vikingen

Ole var kjent som «The Golden Viking» i utlandet, i tillegg til sitt norske kallenavn «Lukkøye». I 1991 la Ole opp, og han jobber i dag som trener på Kamsport Instituttet i Stavanger, hvor han har en boksegruppe.

Gjennom hele sin karriere jobbet Ole tett sammen med faren John Klemetsen, noe som beskrives i dokumentarfilmen Blod & ære fra 2008.

Tok med gitaren til Spania

I tillegg til boksing, er Ole også en dyktig sanger, og i huset i Alcalá la Real bidro han til hushyggen med gitarspill og sang. Mesternes Mesters egne trubadur, med andre ord!

Ole Klemetsen

Ole Klemetsen under en kamp i 2000.

Foto: SOEREN STEFFEN / SCANPIX

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober