NRK Meny
Normal

Ole Klemetsen

Ole "lukkøye" Klemetsen er Norges kanskje mest kjente mannlige bokser. Men hvordan klarer han seg i andre idretter?

Ole Klemetsen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ole «Lukkøye» Klemetsen er en tidligere norsk proffbokser.
Som profesjonell hadde han 45 seire og 6 tap. Han har vunnet titlene IBC Light Heavyweight, WBC Int. Light Heavyweight, EBU Light Heavyweight og IBA Light Heavyweight.

Vikingen

Ole var kjent som «The Golden Viking» i utlandet, i tillegg til sitt norske kallenavn «Lukkøye». I 1991 la Ole opp, og han jobber i dag som trener på Kamsport Instituttet i Stavanger, hvor han har en boksegruppe.

Gjennom hele sin karriere jobbet Ole tett sammen med faren John Klemetsen, noe som beskrives i dokumentarfilmen Blod & ære fra 2008.

Tok med gitaren til Spania

I tillegg til boksing, er Ole også en dyktig sanger, og i huset i Alcalá la Real bidro han til hushyggen med gitarspill og sang. Mesternes Mesters egne trubadur, med andre ord!

Ole Klemetsen

Ole Klemetsen under en kamp i 2000.

Foto: SOEREN STEFFEN / SCANPIX

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

 • Musikal for Solveig Kringlebotn

  Solveig Kringlebotn gjør for første gang en musikalrolle når hun i høst spiller operadivaen Carlotta i Andrew Lloyd Webbers «The Phantom of the Opera» på Folketeatret i Oslo. – Jeg gleder meg, dette er fantastisk musikk, sier hun i dette intervjuet med NRKs Spillerom.

  Solveig Kringlebotn
  Foto: Sven Ole Engelsvold/NRK
 • På NRK i haust

  Norsk oljehistorie, tenåringsdrama frå Groruddalen, tysk dramaserie frå 1929 og realityserie om familien Ingebrigtsen er bland dei spanande tinga du kan sjå på NRK TV i haust.

  Collage med Stian "Staysman" Torbjørnsen, Le Bureau-logo og Vilde Bratland Erikstad
  Foto: Julia Naglestad, XLahache og Jonas Ruud / NRK/Canal plus
 • Rom for store forbedringer

  Actionkomedien «The Spy Who Dumped Me» handler om to venninner fra Los Angeles som kastes ut i agent-action i Europa når det viser seg at den enes ekskjæreste er spion. Likegyldig historie med skuffende svakt klimaks, mener Filmpolitiet.

  The Spy Who Dumped Me
  Foto: Nordisk Film Distribusjon