Hopp til innhold

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død

Arild Engh ble 70 år gammel.

Ole Ivars

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død.

Foto: Helge Jørgensen

Det er William Kristoffersen i Ole Ivars som bekrefter dødsfallet overfor VG.

– Dette er en tung dag for oss, sier Kristoffersen til avisa.

Han omtaler Engh som positiv, snill, blid og pliktoppfyllende.

– I tillegg var han en veldig dyktig trommeslager, respektert over hele landet. Alle lurte på hvordan han kunne slå swing på den måten han gjorde, sier han.

Hjerteinfarkt på scenen

Engh døde tirsdag morgen, etter å ha slitt med sykdom i flere år. I 2005 fikk han hjerteinfarkt på scenen under en konsert i Sverige og i 2010 mistet han synet, men fortsatte å spille fram til han måtte opereres.

Han har spilt trommer i dansebandet siden 1982 og var før det mest kjent som grunnlegger av Torry Enghs Orkester.

– Blir et savn

Erik Forfod, programleder i NRK programmet «På dansefot» sier at Engh har betydd mye for Ole Ivars.

– Han har vært med på hele reisen, men på grunn av sykdom har han ikke spilt i bandet den siste tiden, sier Forfod.

Ifølge VG hadde Engh sin siste spillejobb med «Ole Ivars» rett før jul 2014.

– Engh har vært med på å forme «Ole Ivars». Han spilte med dem i 40 år og bandet har endret seg uten han. Han har alltid vært en av gutta og det blir en savn, sier Forfod.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.