Normal

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død

Arild Engh ble 70 år gammel.

Ole Ivars

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død.

Foto: Helge Jørgensen

Det er William Kristoffersen i Ole Ivars som bekrefter dødsfallet overfor VG.

– Dette er en tung dag for oss, sier Kristoffersen til avisa.

Han omtaler Engh som positiv, snill, blid og pliktoppfyllende.

– I tillegg var han en veldig dyktig trommeslager, respektert over hele landet. Alle lurte på hvordan han kunne slå swing på den måten han gjorde, sier han.

Hjerteinfarkt på scenen

Engh døde tirsdag morgen, etter å ha slitt med sykdom i flere år. I 2005 fikk han hjerteinfarkt på scenen under en konsert i Sverige og i 2010 mistet han synet, men fortsatte å spille fram til han måtte opereres.

Han har spilt trommer i dansebandet siden 1982 og var før det mest kjent som grunnlegger av Torry Enghs Orkester.

– Blir et savn

Erik Forfod, programleder i NRK programmet «På dansefot» sier at Engh har betydd mye for Ole Ivars.

– Han har vært med på hele reisen, men på grunn av sykdom har han ikke spilt i bandet den siste tiden, sier Forfod.

Ifølge VG hadde Engh sin siste spillejobb med «Ole Ivars» rett før jul 2014.

– Engh har vært med på å forme «Ole Ivars». Han spilte med dem i 40 år og bandet har endret seg uten han. Han har alltid vært en av gutta og det blir en savn, sier Forfod.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.