NRK Meny
Normal

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død

Arild Engh ble 70 år gammel.

Ole Ivars

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død.

Foto: Helge Jørgensen

Det er William Kristoffersen i Ole Ivars som bekrefter dødsfallet overfor VG.

– Dette er en tung dag for oss, sier Kristoffersen til avisa.

Han omtaler Engh som positiv, snill, blid og pliktoppfyllende.

– I tillegg var han en veldig dyktig trommeslager, respektert over hele landet. Alle lurte på hvordan han kunne slå swing på den måten han gjorde, sier han.

Hjerteinfarkt på scenen

Engh døde tirsdag morgen, etter å ha slitt med sykdom i flere år. I 2005 fikk han hjerteinfarkt på scenen under en konsert i Sverige og i 2010 mistet han synet, men fortsatte å spille fram til han måtte opereres.

Han har spilt trommer i dansebandet siden 1982 og var før det mest kjent som grunnlegger av Torry Enghs Orkester.

– Blir et savn

Erik Forfod, programleder i NRK programmet «På dansefot» sier at Engh har betydd mye for Ole Ivars.

– Han har vært med på hele reisen, men på grunn av sykdom har han ikke spilt i bandet den siste tiden, sier Forfod.

Ifølge VG hadde Engh sin siste spillejobb med «Ole Ivars» rett før jul 2014.

– Engh har vært med på å forme «Ole Ivars». Han spilte med dem i 40 år og bandet har endret seg uten han. Han har alltid vært en av gutta og det blir en savn, sier Forfod.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter