Ole Ivars på tur

- Dette holder vi på med til vi stuper, sier gutta i Ole Ivars. De har vært på veien i over 40 år. Reporter Sjur Sætre pakket danseskoene og haika med turnebussen til det prisbelønte bandet, på vei til Dansefestival i Sel i Gudbrandsdalen tidligere i sommer.

- Til vi stuper

De er Norges dansebandkonger og har vært på veien hver helg året rundt i over førti år. Lik dem eller mislik dem, du kan garantert teksten på en av låtene deres, uten at du kanskje vet at det er Ole Ivars.

Ole Ivars på lydprøve. Foto: Sjur Sætre, NRK

- Dette holder vi på med til vi stuper, sier trommeslager Arild Engh.

Hør: Ole Ivars på tur del 1

Spellemenn på tur

Det bruser hett i spellmanns blod, ingen fot kan stå i ro synger Ole Ivars i en av sine tekster.

Noe av det morsomste de vet er å spille på Sel i Gudbrandsdalen under dansebandfestivalen i midten av juli.

Hør: Ole Ivars på tur del 2

Pupper og lår

Tore signerer pupp. Foto: Sjur Sætre, NRK

Det blir autografer på pupper og lår når Ole Ivars er på spillejobber! Det skjedde også under Dansebandfestivalen i Sel i Gudbrandsdalen.

- Dom får få det der dom vil, sier trommelslager Arild Engh.

Hør: Ole Ivars på tur del 3

Kalver

Publikum er som nyutslupne kalver under konsertene våre. Det er det vakreste jeg vet, sier vokalist Tore Halvorsen i Ole Ivars. Det klart for siste dans på første konsert.

Noe av det morsomste Ole Ivars vet er å spille på Sel i Gudbrandsdalen under dansebandfestivalen i midten av juli. Foto: Sjur Sætre, NRK

Hør: Ole Ivars på tur del 4

Siste dansen

I Sel i Gudbrandsdalen går siste dansen, og kvelden er snart slutt. Men hva skjer i bandbussen til Ole Ivars etter siste dans?

Hør: Ole Ivars på tur del 5

Denne serien ble laget av Sjur Sætre, og tilrettelagt for web av Per Kristian Johansen.

Norgesglasset NRK P1

Lyd og video

Lenker

Kulturstrøm

 • Ny kontrovers for «Bird Box»

  Canadiere har reagert på at skrekkfilmen «Bird Box» bruker opptak fra togeksplosjonen i Québec i 2013. Et godstog med råolje sporet av og raste inn i småbyen Lac-Mégantic. 47 mennesker døde. Produsenten Netflix nekter imidlertid å fjerne opptakene, melder Canadas rikskringkasting, CBC. Opptakene av tragedien er tatt med mobiltelefon og solgt til et arkivfotoselskap, som har solgt dem videre til Netflix. «Bird Box» har tidligere skapt overskrifter da folk begynte å gjøre ting i blinde, inspirert av filmen, blant annet kjøre bil.

  Sandra Bullock under innspilling av filmen «Bird Box»
  Foto: Saeed Adyani / AP
 • Spilledirektør beklager heterotvang

  I den nyeste utviklingen av dataspillet «Assassin’s Creed Odyssey», tvinger historien to av hovedpersonene, Kassandra og Alexios, til å inngå tradisjonelt ekteskap. Fansen har reagert kraftig, ettersom historien ellers har tillat spillere selv å velge hvilken legning de vil anta i universet. Det melder magasinet Polygon. Spillskaperne har beklaget, og lover at Kassandra og Alexios ikke vil bli nødt til å bli værende i et heterofilt ekteskap videre i handlingen.

  Fra spillet Assassin's Creed Odyssey
  Foto: Ubisoft Quebec/Ubisoft

Flere kulturnyheter