NRK Meny
Normal

Ole Brumm sensureres i Kina

Den folkekjære gule bjørnen blir tatt av skjermen i Kina, som resultat av at han stadig blir sammenlignet med president Xi Jinping.

OLE BRUMM

SENSURERES: Ole Brumm blir sensurert fra nettet i Kina, like før den viktige partikongressen.

Foto: NTB scanpix

Kinesiske myndigheter har valgt å sensurere Ole Brumm fra internettet i Kina, melder BBC.

Grunnen til sensuren skal angivelig være det at flere bloggere har koblet den kinesiske presidenten til tegneseriefiguren Ole Brumm på en humoristisk måte – noe som ikke har falt i god smak hos president Xi Jinping.

Sammenligningen mellom de to dukket opp for første gang i 2013, da flere kinesiske nettsteder delte et bilde av Ole Brumm og Tigergutt hånd i hånd, sammen med et bilde av Xi og Barack Obama. Siden den gang har flere sammenligninger blitt delt på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold

I 2014 ble det lagt ut bilder av Xi og den japanske statsministeren Shinzo Abes håndtrykk, med et likt bilde av Ole Brumm og eselet Tussi. Mens det senere er blitt delt bilder av Xi og Ole Brumm, som hilser til folket fra en lekebil.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kina, som er kjent for sin strenge internettsensur, uttalte tidligere denne måneden at de ville blokkere all tilgang til global internett. Alle disse sensureringene skjer i forkant partikongressen, noe som kan tyde på å være et forsøk på å opprettholde kommunistpartiets grep om makten.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).