Olav Viksmo Slettans sommer

Vanligvis ser du han som reporter i Frokost-TV, i sommer koser han seg som programleder i Reiseradioen. Her er den humørfylte nord-østerdølingens sommer!

Olav Viksmo-Slettan
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Hva skal du i sommer?

Jeg gleder meg veldig til å få jobbe i Reiseradioen igjen. Ingen radioprogrammer i Norge kommer opp mot Reiseradioen i tradisjon og oppslutning. Etter Reiseradioen skal jeg ha ferie. Reiser rett til min favorittby, Stavanger, med familien.

Topp tre sommeraktiviteter?

Ferie på hytta til svigers, spille fotball, sene kvelder med vin, familie og venner.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

Stå opp med Reiseradioen og innta en frokost verdig en tømmerhogger. Så skal kona mi se mildt på meg og si: "Her er en billett til Leeds. Peter Lorimer venter på deg der borte, han vil gjerne se deg prøvespille for oldboys-laget deres!"

Et fint sommerminne?

Da familien sjøsatte Draco'n for første gang, og la i vei utover fjorden i godt driv. Det var en herlig følelse, og ingen klarte å gjøre noe annet enn å smile!

Beste sommersang?

"Neste sommer" med deLillos er fantastisk.

Skal du på noen festivaler i sommer?

Prøver å komme meg på Norwegian Wood, og kanskje Stavern-festivalen.

Hvis du skal gi noen turister en anbefaling om hvordan de bør bruke sommern i Norge, hva foreslår du?

Innlandsferien burde de legge til Nord-Østerdal - et vakkert sted med ytterst sjarmerende mennesker. Hvis kysten er greia, er det to alternativer: Nevlunghavn - en sjøsalt perle i Vestfold. Eller, fjordene i Ryfylke som er fantastiske - folk på Østlandet har ikke skjønt hvor flott det er der.

Er du av den aktive typen som helst vil dra på sykkeltur og spille badminton eller foretrekker du å ligge på stranda og lese bok?

Hvis jeg er på stranda, får jeg mark hvis vi ikke finner på noe. Hater å ligge i sola. Men ellers er jeg ganske bedagelig, og ikke vledig glad i å la skinkene bli skjendet på et smalt sykkelsete.

Shahzad Rana og Olav Viksmo-Slettan
Foto: NRK

Synes du sommeren har forandra seg mye fra da du var barn?

Nå finnes det måker over alt - du hører søren meg måkeskrik i tjukkeste Østerdalen - før måtte du ut til kysten. DET var sommerlyd det!!

Hva lager du helst til middag en fin sommerdag?

Varmrøkt pepperlaks fra Knutstad og Holens fiskeforretning på Hamar. Legg dugelige biter på flatbrød med mye smør, kokt potet og litt rå løk. Gud bedre!

Enten - eller:

Piknik i parken eller fortausrestaurant?

Fortausrestaurant

Norgesferie eller Utenlandsferie?

Norgesferie

Bysommer eller på landet?

Landet

Sand eller svaberg?

Svaberg

Pannekaker med blåbær eller Jordbær med fløte?

Pannekaker

Diplom-is eller Hennig Olsen?

Hennig Olsen

Grillmat eller innendørsmatlaging?

Grill

Barbeint eller sko?

Sko

Øl eller hvitvin?

Mørkt øl

 

Kulturstrøm

 • Gullrutens fagpriser delt ut

  «Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld.

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed
 • 10 millioner til filmer

  Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien.

  – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.

  Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020.

  Kinovisning er tradisjonelt den viktigste inntektskilden for norsk spillefilm. Kinoinntektene fra én film vil i mange tilfeller være avgjørende for produsentens drift og for å kunne sette nye prosjekter i gang.

  Produsenter som hadde satt opp filmer for visning på kino i mars 2020 ble rammet av nedstengingen av samfunnet. Etter hvert åpnet kinoene, men med betydelig redusert kapasitet. Når kinoene igjen fikk åpne opp, ble flere filmer satt opp på tross av strenge restriksjoner. Disse filmene vil kunne få noe av de tapte billettinntektene fra kinovisning kompensert.

  – Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB