NRK Meny
Normal

Nødlanding og OL-søknad i K-rådet

– NRK viste sviktende dømmekraft da en nødlanding på Gardermoen i august ble kringkastet direkte. Det mener én av klagerne som blir hørt i Kringkastingsrådet. Møtet kan du følge direkte her.

Kringkastingsrådet 16.10.2014: NRKs dekning av et mulig vinter-OL i Oslo og direktesendt nødlanding er blant temaene i Kringkastingsrådet torsdag.

Flere har reagert på, og klaget til, Kringkastingsrådet over at NRK i august avbrøt det ordinære programmet og sendte direkte fra Gardermoen, der et fly nødlandet med 180 passasjerer om bord.

Nødlanding på Oslo Lufthavn

Var det riktig å direktesende en nødlanding på Gardermoen som kunne endt i en katastrofe? Spørsmålet stilles i Kringkastingsrådet.

Foto: Reidar Westberg / NRK

– Skulle de pårørende sitte og se på det som kunne blitt en direktesendt katastrofe? spør en av klagerne.

Årsaken til at flyet nødlandet på Gardermoen var at det ble oppdaget et problem med et av dekkene da flyet tok av. Det skulle til Tenerife, men måtte i stedet sirkle over Gardermoen i flere timer for å tømme drivstofftankene.

Den kontrollerte nødlandingen ble ikke bare kringkastet direkte av NRK, men også av andre medier.

– Talerør for ja-siden

Var NRK et talerør for ja-siden i dekningen av Oslos mulige OL-søknad? Det mener fire klagere som har meldt inn NRKs OL-dekning til Kringkastingsrådet etter en reportasje i Dagsrevyen i sommer.

Nå er denne saken parkert, men Kringkastingsrådet vil likevel gå NRK etter i OL-sømmene.

Rådet har invitert Reidar Solli, lederen for norske sportsjournalisters forbund, for å fortelle om fakta-krigen som journalistene har vært utsatt for de siste månedene.

Kringkastingsrådet 2014

Kringkastingsrådet 2014 – 2017: Fra venstre: Erlend Grimstad, Steinar Pedersen, May-Helen Molvær Grimstad, Frank Rossavik, Afshan Rafiq, Sigvald Oppebøen Hansen, Per Edgar Kokkvold (leder), Marvin Wiseth, Hannah Wozene Kvam (varamedlem), Finn Egil Holm, Line Gaare Paulsen (varamedlem), Kjersti Thorbjørnsrud (nestleder), Elin Ørjasæter og Thor Gjermund Eriksen (kringkastingssjef). Medlemmene Mette Gundersen, Hallvard Moe og Beate Bø Nilsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK