NRK Meny
Normal

Økologisk suppe

Onsdag hadde Lise besøk av an annen kokk, Espen Larsen. Sammen laget de økologisk suppe med kalvebryst.

Espen Larsen og Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Økologisk suppe med kalvebryst

 

Dette trenger du:

1 kilo kalvebryst

2 liter vann

1 stk laurbærblad

2 ts salt

150 gr kålrot

6 små gulrøtter

100 gr selleri

200 g poteter

150 gr løk

200 gr grønnkål

salt og pepper

finhakket bladpersille

1 beger røros rømme eller vanlig rømme

revet pepperrot

smak til med salt og litt sukker

 

Fremgangsmåte:

 

Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen, skum godt av. Dryss over salt, å la det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. en og en halv time. Skum godt av fettet med en øse.

Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten og la det småkoke til de er møre. Tilsett kalvekjøtt i terninger, blansjert grønnkål, finhakket bladpersille smak til suppen med salt og pepper.

Serveres med rømme og pepperrotrømmen på toppen.

 

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).