NRK Meny
Normal

Økologisk suppe

Onsdag hadde Lise besøk av an annen kokk, Espen Larsen. Sammen laget de økologisk suppe med kalvebryst.

Espen Larsen og Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Økologisk suppe med kalvebryst

 

Dette trenger du:

1 kilo kalvebryst

2 liter vann

1 stk laurbærblad

2 ts salt

150 gr kålrot

6 små gulrøtter

100 gr selleri

200 g poteter

150 gr løk

200 gr grønnkål

salt og pepper

finhakket bladpersille

1 beger røros rømme eller vanlig rømme

revet pepperrot

smak til med salt og litt sukker

 

Fremgangsmåte:

 

Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen, skum godt av. Dryss over salt, å la det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. en og en halv time. Skum godt av fettet med en øse.

Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten og la det småkoke til de er møre. Tilsett kalvekjøtt i terninger, blansjert grønnkål, finhakket bladpersille smak til suppen med salt og pepper.

Serveres med rømme og pepperrotrømmen på toppen.