NRK Meny
Normal

Oj, oj, oj for en debatt

Debatt om Ojojoj i 1969
Foto: NRK

Melodien ”Oj oj oj så glad jeg skal bli” var Norges bidrag til Melodi Grand Prix i 1969.

Kirsti Sparboe synger her om hvor glad hun skal bli når hennes elsker bare blir interessert i henne. Han har tydeligvis noen "på si", men Sparboe er optimistisk og tror at han snart vil slå seg til ro med henne som "den eneste gjest".

Teksten ble svært omdiskutert i etterkant av den norske finalen, og programleder i "Her og nå!" Haagen Ringnes inviterte derfor universitetslektor i litteratur Erling Nielsen til fjernsyndebatt. Tekstforfatter Arne Bendiksen og artist Kirsti Sparboe var også tilstede i studio.

Melodien havnet forøvrig på jumboplass med bare ett poeng i den internasjonale finalen.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix