NRK Meny
Normal

Og finalistene er...

Radioteatret inviterte landet ungdomsskoleelever til å prøve seg som hørespillprodusenter. Nå er finalistene klare.

Mye moro i studio

Ida Elise Broch, Anne Marie Ottersen og Iselin Skjævesland Schumba hadde mye moro i studio da de spilte inn ett av lyddramaene.

Foto: Hege Stabell / NRK

Barn og ungdom liker å skrive. Det vet vi.

Barn og ungdom er også noen kløppere på elektroniske medier. Det vet vi også. Men mange tror at ungdommer i dag ikke vil lytte til "radio" - de trives best foran PC-skjermen.

Elsker hørespill

I Radioteatret vet vi noe annet. Barn og unge som har hørt på våre hørespill elsker dem - og gir oss fantastiske tilbakemeldinger. De vil bare ikke høre dem på radio - men på sine egne dingser, som PC eller mobil.

Derfor utlyste Radioteatret i fjor en hørespillkonkurranse i samarbeid med Scenekunstbruket og Den kulturelle skolesekken.

Vi inviterte landets ungdomsskoleelever, YouTube-generasjonen, til å lage sine egne hørespill.

Grøssere, komedier, kjærlighetshistorier, valget var fritt. Rammen var tre til åtte minutter og minst tre, men maks fem roller.

Skreddersydd nettside

På NRKs nettsider la vi ut gode tips for arbeidet, vi la ut forslag til lydeffekter, og vi la ut eksempler på hørespill.

Produksjonene har rullet jevnt og trutt inn til Radioteatret, og nå har juryen talt.

Finalistene klare

To finalister ble plukket ut og spilt inn i studio med profesjonelle skuespillere, lyddesignere og instruktører.

Huset i skogen

Fra innspillingen av den andre finalisten: f.v. Nader Khademi, Ole Christoffer Ertvaag og Eivin Salthe Nilsen

Foto: Hege Stabell / NRK

I tillegg lot juryen seg begeistre av et bidra som ikke kunne være med i hovedkonkurransen, fordi forfatteren er 18 år og dermed for "gammel".

Dette stykket, «Mysteriet på Kirkøy» blir sendt i Radioteatrets sendetid på P2 søndag 15.april, etter det ordinære hørespillet.

De to finalistene kan du høre søndag 22. april. Da håper vi du blir like begeistret som juryen over hva 14-15-åringer kan få til.

Mysteriet på Kirkøy (søndag 15/4)

Forfatter: Ida Løkke-Sørensen

Betine - Ida Løkke-Sørensen
Marianne - Cecilie Sandor
Silje - Mariel Johansen
Narkotikalanger - Stig Andreassen
Glassmesteren - Jan-Andrè Aspegren
Forteller - Dan Vetle Glans
Hallomann- Svein Amund Åstebøl
Politimann- Martin Nystuen

Kulturstrøm

  • Drapsdømte Amanda Knox til Norge

    Historien om den unge amerikanske collegestudenten som ble dømt for drap i Italia rystet en hel verden. Amanda Knox ble sittende i fengsel i fire år før hun til slutt ble frikjent i 2013. Knox har siden blitt ytterligere kjent gjennom Netflix-dokumentaren Amanda Knox og senest gjennom Facebook-serien «The scarlet letter reports», hvor hun intervjuer kvinner som har opplevd å bli seksualiert og demonisert gjennom media. 22. oktober i år kommer hun til Oslo for å fortelle sin historie i samtale med Sarah Natasha Melbye.