Odd-Magnus Williamson må stoppe filminnspilling etter korona-tilfeller

– Utrolig kjip beskjed å få, sier Odd-Magnus Williamson til NRK. Innspillingen av filmen «Ingenting å le av» må stanses fordi seks personer i filmteamet har testet positivt for covid 19.

Odd Magnus Williamson må stanse innspillingen av sin første spillefillm. Flere i filmteamet har testet positivt på covid 19.

Mandag startet Odd Magnus Williamson innspillingen av sin første selvskrevne film, men nå må opptakene stanse på grunn av covid 19.

Mandag var det filminnspilling på Chat Noir i Oslo. Skuespilleren Odd-Magnus Williamson stod på scenen og spilte en mislykket standupkomiker etter å ha skrevet manus til sin aller første spillefilm «Ingenting å le av». Nå er innspillingen satt på vent. For seks av personene i filmteamet har testet positivt for covid 19.

– Håper alle som er smittet kommer seg raskt, og at kartlegging av smittekilder går hurtig. Helsa først, sier skuespilleren.

Ingen av skuespillerne eller personene som har hovedfunksjonene under innspillingen har testet positivt, men dette er andre gang innspillingen må utsettes.

– Vi vet ikke hvor lenge vi må utsette, men dette blir dyrt, sier produsent i Hummelfilm, Gudny Hummelvoll.

Stoppet for andre gang

– Dette er andre gang innspillingen har måttet stoppe, forteller hun. Det skulle egentlig startet filminnspilling i mars, men da stengte landet ned og de kunne ikke filme. Nå var innspillingene så vidt kommet i gang igjen, men så måtte de stoppe igjen.

Odd-Magnus Williamson har skrevet manuset som handler om en standupkomiker som møter veggen både privat og som komiker. Ingen ler av ham lenger. Kjæresten forlater ham. og han får en kreftdiagnose. Å finne frem den gode humoren blir en måte å overleve på.

Alle testes

At latter kan hjelpe har skuespilleren selv opplevd da hans egen mor fikk brystkreft. Hun brukte humor for å løse opp den alvorlige stemningen og det er spesielt en episode han husker. Da hun hadde mistet alt håret og sa til ham:

– Jeg har nettopp stiftet et nasjonalistisk seniorparti.

Hvor lenge filminnspillingen må stanses, er det foreløpig ingen som vet. Nå testes alle som har vært i nærheten av dem som er smittet.

Kulturstrøm

 • Trump: Microsoft kan kjøpe TikTok

  USAs president Donald Trump sier mandag at han ikke har noe imot om amerikanske Microsoft kjøper opp det kinesisk-eide selskapet TikTok, melder Reuters. Forrige uke truet Trump med å forby TikTok i USA.

  TikTok
  Foto: Thomson Reuters
 • Få kvinnelige regissører

  Ny rapport viser at kun 22 prosent av regissørene av europeiske kinofilmer var kvinner. Bak rapporten står The European Audiovisual Observatory. De har sett på hvor mange kvinner som står bak film og TV-serier produsert i årene fra 2015 til 2018 og vist i 2018 og 2019. Det påvirker hvilke sexscener vi får se i film, mener regissør Erik Poppe.

 • «Frida» på toppen av lista

  Nina Grünfelds biografi om sin ukjente farmor var den mest solgte biografi- og memoar-utgivelsen i første halvår av 2020. Farmoren var tysk, jødisk, prostituert og mistenkt for spionasje da hun ble gravid. Sønnen Berthold kom til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere.

  Nina Grünfeld og boka «Frida: Min ukjente famors krig»
  Foto: Johs. Bøe / Aschehoug/NRK