NRK Meny
Normal

Obamas taleskriver lager komiserie

I tre år skrev han taler for president Barack Obama før han hoppet av for å prøve lykken i Hollywood. Nå lager Jon Lovett komiserie – om familielivet i Det hvite hus.

1600 Penn

Jon Lovetts serie om en dysfunksjonell presidentfamilie har ingenting med den virkelige presidentfamilien å gjøre, skal vi tro manusforfatteren.

Foto: NBC / Chris Haston/NBC

– Selvsagt kommer jeg til å bruke mine erfaringer fra denne tiden, men familien i serien vil ikke ha noe med president Obamas familie å gjøre, påstår Lovett overfor The Hollywood Reporter.

Han hoppet av presidenttoget i september 2011 og dro i stedet til Hollywood for å prøve lykken som tekstforfatter. Bare to måneder senere lyktes han i å selge inn pilotepisoden for den amerikanske TV-kanalen NBC.

Dysfunksjonell familie

De har foreløpig bestilt 13 episoder av serien som er oppkalt etter presidentens adresse; «1600 Penn». Komiserien vil sannsynligvis få premiere til høsten, skriver BBC.

I rollene som det fiktive presidentparet finner vi Bill Pullmann (blant annet kjent fra «Independence Day») og Jenna Elfman («Dharma and Greg»). «Modern Family»-regissør Jason Winer skal stå for regien, mens skuespiller Josh Gad fra serien «Book of Mormon» både er produsent og medvirkende i «1600 Penn».

– Serien skal handle om en svært dysfunksjonell familie, noe som er så langt unna virkeligheten med dagens presidentfamilie at det er helt umulig å prøve å sammenligne dem, lover Lovett.

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.