Hopp til innhold

Obamas storesøster kommer til Skavlan

... og dukker inn i bunkersen til P3.

Auma Obama til venstre sammen med Barack Obmas kone Michelle under et valgkampsmøte i 2008.

Auma Obama til venstre sammen med Barack Obmas kone Michelle under et valgkampsmøte i 2008.

Foto: M. Spencer Green / Scanpix/AP

I anledning TV-aksjonen kommer den amerikanske presidentens halvsøster, Auma Obama, til Skavlan nå på fredag. Hun er født i Kenya, men har bodd i Tyskland og England i hele sitt liv.

Hun har vært humanitær hjelpearbeider i hjemlandet Kenya det siste året, og besøker nå Skandinavia, Skavlan og P3 for å snakke om CARE og TV-aksjonen.

Hun kommer til Oslo på fredag, og skal besøke bunkersen til P3 på lørdag, og skal delta i TV-sendingen på søndag.

– Vi har lyst til å ta henne med på en rundtur, vise henne hvordan vi har det inne i P3-bunkersen, og kanskje hun til og med skal få prøve køyesenga vår, sier programleder Aishath Afeef i P3 til nrk.no.

– Hva skal dere snakke om?

– Vi må jo høre hvordan hun har det på turné og hvorfor hun er så engasjert for Care. Og så har vi lyst til at hun tar med en gjenstand vi kan auksjonere bort til inntekt for TV-aksjonen, sier hun.

Kjøp signerte dollarsedlar fra Jay-Z eller trykk av Kjersti Holmen

Gerhardsen er, ikke uventet, begeistret over at presidentens halvsøster kommer for å vise sin støtte.

– Vi synes det er veldig moro for CARE at Auma Obama kommer hit i forbindelse med TV-aksjonen, sier Marte Gerhardsen, generalsekretær i CARE Norge.

- Investér i kvinnene

Både Gerhardsen og Care har et svært godt forhold til Obama-familien fra før.

Generalsekretær Marte Gerhardsen uttalte i rosende ordelag den sittende amerikanske presidentens engasjement for kvinnesaken i u-land.

”Vi har et ansvar for å stille opp for kvinner i den fattige verden når ingen andre vil. Vi må se disse kvinnene som våre mødre, søstre og døtre, og handle som om de var våre egne. Derfor må hjørnesteinen i vårt arbeid i fattige land være å investere i kvinner. Fordi hvis man øker inntekten til fattige kvinner bare med små beløp, så fører det til bedre helse, ernæring og utdanning for hele familien.”.

«Sarah Lund» og Aftenposten-røver

Sammen med Auma kommer også Sofie Gråbøl, som er aktuell med andre sesong av krimserien «Forbrytelsen» i disse dager. Nrk.no intervjuet henne i forrige uke .

Sarah Lund (Sofie Gråbøl) i Forbrytelsen

Sarah Lund (spilt av Sofie Gråbøl) kommer til Skavlan.

Foto: Tine Harden/DR

Aftenposten-journalist Kjetil Østli har tatt steget fra featurejournalistikk til forfatter, og har akkurat lansert boka «Politi og røver», om de spektakulære ranene Norge har sett de siste årene. Han skrev boka med god hjelp av eks-spaner Johnny Brenna, og eks-kjeltring Petter R. Hansen. Han var med på «Trygdekontoret» forrige onsdag.

Innslaget ser du her

For det svenske publikummet kommer skuespilleren Kjell Bergqvist. Han er aktuell i filmen Bryllupsfotografen, som har premiere i Sverige denne helgen.

– Vi har en fantastisk gjesteliste denne uka. Vi gleder oss veldig til å få Obamas søster på besøk, og vi har mye å snakke med henne om, sier prosjektleder Marianne Torp til nrk.no.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober