NRK Meny
Normal

Obama på museum

Prestisjefullt portrettgalleri har sikret seg Obama-sjablongen.

"Barack Obama", Shepard Fairey

'Barack Obama' av Shepard Fairey.

Foto: Shepard Fairey / AP

Gatekunstneren Shepard Faireys røde og blå sjablong-portrett av Barack Obama ble en sentral del av valgkampen. Nå har det blitt tatt opp i kunstsamlingen til National Portrait Gallery i Washington D.C.

- Dette er et emblem for et viktig valg og en ny presidentperiode, skriver Martin Sullivan, lederen for National Portrait Gallery , i en pressemelding.

Det er det første portrettet av Obama i National Portrait Gallery, som er en del av det amerikanske museumskomplekset Smithsonian .

Se Obamas seierstale
Les: Billig spillreklame for Obama

Kunstverket ble gitt til museet av lobbyist- og kunstsamler Tony Podesta, broren til en av lederne i Obamas overgangsadministrasjon. Portrettet ble gitt til minne om brødrenes avdøde mor, som var en svoren Obama-tilhenger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Obama T-skjorte

Motivet trykket på T-skjorte.

Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP

En talsperson for galleriet sier at portrettet vil bli satt til utstilling i tide til Obama blir tatt i ed som president 20. januar.

Er Obama-sjablongen verdig en plass blant klassiske portretter? Diskuter under!

"Barack Obama", Shepard Fairey
Foto: Shepard Fairey / AP

Kulturstrøm

  • Ønsker folk skal huske bandet

    Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

    Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
    Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK