Hopp til innhold

Obama har delt sine favorittlåter på Spotify

Coldplay, Beyoncé og Frank Sinatra har fått plass på tidenes første presidentlister på Spotify.

Obama 2012 Barack Obama

IKKE MED: Hverken Jay Z eller Bruce Springsteen har fått plass på Barack Obamas spillelister, til tross for at de har støttet presidenten under valgkampene i 2008 og 2012.

Foto: Tony Dejak / Ap

Selv om sommeren snart er på hell, har den amerikanske presidenten valgt å lage to lister med sine favorittsommerlåter på Spotify.

Det hvite hus opprettet en profil på strømmetjenesten for noen dager siden og la ut «The President's Summer Playlist: Night» og «The President's Summer Playlist: Day».

På Twitter skriver Obama, som for øyeblikket har ferie, at flere har etterspurt en liste med hans favorittmusikk.

Laster Twitter-innhold

Den musikkinteresserte presidenten har med gamle låter fra The Temptations, The Isley Brothers og Bob Marley samt låter fra yngre artister som Beyoncé, Justin Timberlake og Coldplay.

Hør presidentens spillelister:

Populær blant musikere

Barack Obama har blitt omfavnet av flere av verdens største musikere i løpet av sin presidentperiode.

Bruce Springsteen, Jay Z, Beyoncé, Katy Perry og Stevie Wonder er blant artistene som bidro med økonomisk eller musikalsk bistand da Obama gikk seirende ut av valgene i 2008 og 2012.

Men politisk støtte er ingen garanti for plass på presidentens offisielle Spotify-lister. Hverken Tidal-eier Jay Z eller Springsteen har noen låter med på listene.

Det har derimot Stevie Wonder, som Obama tidligere har kalt sin favorittartist.

– Da jeg nådde alderen hvor jeg begynte å like musikk lagde Stevie Wonder fem fantastiske album. Det var kanskje den beste utgivelsesrekken vi noen gang har sett, sa han til Rolling Stone i 2008.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.