NRK Meny
Normal

Obama gjester Seinfelds komiserie

«Comedians in Cars Getting Coffee» får besøk av Barack Obama. – Det føles som å gå rundt i verdensrommet, sier Jerry Seinfeld.

Barack Obama

HUMORPRESIDENT: Barack Obama har gjestet flere show man kanskje ikke trodde en amerikansk president ville stille opp på. Nå gjester han Jerry Seinfelds nye webserie.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters/NTB Scanpix

SEINFELD

LEGENDE: Jerry Seinfeld har fått legendestatus for tv-serien «Seinfeld», hvor han spiller mot Julia Louis-Dreyfus og Michael Richards.

Foto: LOUIS LANZANO / Ap/NTB Scanpix

Jerry Seinfeld er inne i sin syvende sesong av «Comedians in Cars Getting Coffee», der han kjører rundt i fine biler med komikervenner.

Gjestelisten har allerede vist seg å være stjernespekket. Ricky Gervais, David Letterman, Louis C.K., Sarah Jessica Parker, Miranda Sings og Jimmy Fallon er blant kjendisene som har vært med i forskjellige episoder.

Nå får serien sin mest prominente gjest så langt.

New York Times melder nemlig at USAs president Barack Obama skal kjøre bil med Seinfeld, melder New York Times.

– Da jeg vokste opp på 60-tallet drømte jeg om å bli astronaut. Å gjøre et komiprogram med president Obama i Det hvite hus føles som å gå rundt i verdensrommet, sier Seinfeld i en pressemelding fra Crackle, Sonys streamingnettverk.

I Obama-episoden skal komikeren kjøre en Corvette Sting Ray rundt Det hvite hus, før de skal ned i kjelleren og snakke om hvordan det er å være president.

Det er ikke første gang Obama stiller opp i programmer der man vanligvis ikke forventer å møte en president.

I mars i fjor stilte han opp i det merkelige talkshowet til Zach Galifianakis, «Between Two Ferns». I år er han med i en episode av overlevelsesprogrammet «Bear Grylls».

– Presidenten og Jerry hadde en unik, ærlig samtale som fokuserte i stor grad på den lyse siden av formannskapet, sier en representant for Det hvite hus.

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.