Hopp til innhold

Obama gjester Seinfelds komiserie

«Comedians in Cars Getting Coffee» får besøk av Barack Obama. – Det føles som å gå rundt i verdensrommet, sier Jerry Seinfeld.

Barack Obama

HUMORPRESIDENT: Barack Obama har gjestet flere show man kanskje ikke trodde en amerikansk president ville stille opp på. Nå gjester han Jerry Seinfelds nye webserie.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters/NTB Scanpix

SEINFELD

LEGENDE: Jerry Seinfeld har fått legendestatus for tv-serien «Seinfeld», hvor han spiller mot Julia Louis-Dreyfus og Michael Richards.

Foto: LOUIS LANZANO / Ap/NTB Scanpix

Jerry Seinfeld er inne i sin syvende sesong av «Comedians in Cars Getting Coffee», der han kjører rundt i fine biler med komikervenner.

Gjestelisten har allerede vist seg å være stjernespekket. Ricky Gervais, David Letterman, Louis C.K., Sarah Jessica Parker, Miranda Sings og Jimmy Fallon er blant kjendisene som har vært med i forskjellige episoder.

Nå får serien sin mest prominente gjest så langt.

New York Times melder nemlig at USAs president Barack Obama skal kjøre bil med Seinfeld, melder New York Times.

– Da jeg vokste opp på 60-tallet drømte jeg om å bli astronaut. Å gjøre et komiprogram med president Obama i Det hvite hus føles som å gå rundt i verdensrommet, sier Seinfeld i en pressemelding fra Crackle, Sonys streamingnettverk.

I Obama-episoden skal komikeren kjøre en Corvette Sting Ray rundt Det hvite hus, før de skal ned i kjelleren og snakke om hvordan det er å være president.

Det er ikke første gang Obama stiller opp i programmer der man vanligvis ikke forventer å møte en president.

I mars i fjor stilte han opp i det merkelige talkshowet til Zach Galifianakis, «Between Two Ferns». I år er han med i en episode av overlevelsesprogrammet «Bear Grylls».

– Presidenten og Jerry hadde en unik, ærlig samtale som fokuserte i stor grad på den lyse siden av formannskapet, sier en representant for Det hvite hus.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober