Hopp til innhold

Obama blir gjesteredaktør

USAs president Barack Obama tar over sjefsstolen hos magasinet Wired for en kort periode.

USAs president Barak Obama

BLIR REDAKTØR: I november er Barack Obama ferdig i jobben som president for USA. I oktober skal han være gjesteredaktør for magasinet Wired.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Aldri før har en sittende amerikansk president påtatt seg rollen som redaktør, skriver det amerikanske magasinet Wired. Men nå skal altså landets øverste sjef, Barack Obama, ta over sjefsstolen når novemberutgaven av magasinet skal planlegges.

– Vi vil undersøke hvordan dagens teknologi kan påvirke politisk lederskap. Hvem kan forklare det bedre for oss en president Obama? sier sjefredaktør Scott Dadich om hvorfor de ønsket presidenten som redaktør.

Wired skriver hovedsakelig om vitenskap og teknologi, og tema for Obamas utgave vil være grenser og fremtiden.

Ifølge magasinet vil novemberutgaven være skreddersydd av presidenten, som de beskriver som en evig optimist.

– Han vil fokusere på fremtiden, på kommende utfordringer som menneskeheten må takle for å kunne fortsette fremover. Dette inkluderer både personlige, lokale, nasjonale og internasjonale utfordringer, skriver Wired i artikkelen der de presenterer deres nye gjesteredaktør.

Selv om Obama blir den første presidenten som inntar redaktørstolen, så er han ikke den første med celeber status som får prøve seg som gjesteredaktør. Både Microsoft-grunnleggeren Bill Gates, filmregissør Cristopher Nolan og tennisstjerne Serena Williams har tidligere redigert magasinet.

Kulturstrøm

 • Britney Spears gjør comeback

  Popstjernen Britney Spears har fått med seg Elton John på laget når hun nå skal gjøre comeback med låten «Hold me closer».

  Det opplyser plateselskapet Interscope Records. De gir ikke flere detaljer, ei heller når låten kommer.

  Selve låttittelen er kanskje et lite hint i seg selv, ettersom den spiller på en av de mest kjente strofene fra Elton Johns monsterhit «Tiny Dancer». (NTB)

 • Olivia Newton-John er død

  Den australske stjerneskuespilleren Olivia Newton-John er død. Det bekrefter ektemannen, John Easterling, på hennes Instagram-konto.

  Ifølge Easterling sovnet hun stille inn i sitt hjem i California.

  Newton-John ble 73 år og har hatt brystkreft i over 30 år.

  Hun er mest kjent for rollen som Sandy i filmen Grease der hun spilte mot John Travolta.

 • Lars von Trier har fått Parkinsons

  Den danske filmskaperen Lars von Trier, som er en Danmarks mest suksessrike filmregissører, har fått diagnosen Parkinsons.

  – Lars er ved godt mot og får behandling for sine symptomer. Hans arbeid med å fullføre «Riket Exodus» fortsetter som planlagt, opplyser produksjonsselskapet hans Zentropa i en pressemelding mandag.

  «Riket Exodus» er oppfølgeren til von Triers kjente serie «Riket» fra 1994, som sørget for hans gjennombrudd i filmbransjen.

  – Sykdommen gjør at Lars kun vil delta på intervjuer i begrenset omfang fram til filmpremieren senere i år, heter det i pressemeldingen.

  Lars Von Trier
  Foto: VALERY HACHE / AFP