Hopp til innhold

Obama blir gjesteredaktør

USAs president Barack Obama tar over sjefsstolen hos magasinet Wired for en kort periode.

USAs president Barak Obama

BLIR REDAKTØR: I november er Barack Obama ferdig i jobben som president for USA. I oktober skal han være gjesteredaktør for magasinet Wired.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Aldri før har en sittende amerikansk president påtatt seg rollen som redaktør, skriver det amerikanske magasinet Wired. Men nå skal altså landets øverste sjef, Barack Obama, ta over sjefsstolen når novemberutgaven av magasinet skal planlegges.

– Vi vil undersøke hvordan dagens teknologi kan påvirke politisk lederskap. Hvem kan forklare det bedre for oss en president Obama? sier sjefredaktør Scott Dadich om hvorfor de ønsket presidenten som redaktør.

Wired skriver hovedsakelig om vitenskap og teknologi, og tema for Obamas utgave vil være grenser og fremtiden.

Ifølge magasinet vil novemberutgaven være skreddersydd av presidenten, som de beskriver som en evig optimist.

– Han vil fokusere på fremtiden, på kommende utfordringer som menneskeheten må takle for å kunne fortsette fremover. Dette inkluderer både personlige, lokale, nasjonale og internasjonale utfordringer, skriver Wired i artikkelen der de presenterer deres nye gjesteredaktør.

Selv om Obama blir den første presidenten som inntar redaktørstolen, så er han ikke den første med celeber status som får prøve seg som gjesteredaktør. Både Microsoft-grunnleggeren Bill Gates, filmregissør Cristopher Nolan og tennisstjerne Serena Williams har tidligere redigert magasinet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.