Slenger med leppa igjen

Gallagher-brødrene i Oasis er eksperter på å påkalle pressens oppmerksomhet, og har klart det igjen, akkurat når de slipper sitt nye samlealbum.

Oasis (f.v.) Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell og Liam Gallagher.
Foto: LO SAI HUNG / AP

Oasis
Foto: DANIEL LUNA / AP

Les også: Stopp tiden - Oasis i retrospektiv

Alt om Oasis!

Noel Gallagher i Oasis har etter hvert fått rykte på seg for å være usedvanlig sleivkjeftet, men nå har han muligens gått for langt. Han har skjelt ut både de britiske soldatene i Irak, det nye Beatles-albumet ”Love”, Tony Blair og en rekke andre personer.

- Må slutte å klage

Tirsdag sa gitaristen og låtskriveren at de britiske soldatene som kjemper i Irak må slutte å klage når de blir såret og hevdet at de elsket å være i krigssonen - helt til de ble skadd.

39-åringen langet også verbalt ut mot statsminister Tony Blair, miljøvernere, Sir Elton John, sin bror Liam og spådde i samme slengen at hans egen datter vil bli en «mentalt forstyrret, øksesvingende, cyberpunk-galning».

Oasis: "Stop the clocks"

- Ikke meld deg til militærtjeneste

- En million mennesker går gjennom Hyde Park og roper: «Ikke send styrkene!». Soldatene vil dra til Irak og alt de vil er å slåss! De elsker det, helt til de blir skutt - da krever de erstatning. Hvis du er bekymret for å bli skutt - så hør her - ikke meld deg til militærtjeneste, sier Gallagher i et intervju med den britiske tabloiden The Sun.

I en film om innspillingen av deres nye samleplate på BBC, kalt ”Lord don’t slow me down”, kaller Noel Gallagher den nye Beatles-plata for en meningsløs øvelse.

- Har ikke skjønt det

- Hvis du ikke har skjøt Beatles nå, så kommer du ikke til å skjønne det, sa John Lennon-fanen og kalte George Martin-remiksen av Beatles-sanger for søppel, i følge NME .

Mandag ga Oasis ut sitt greatest hits-album «Stop The Clocks» med i alt 18 sanger.

Kulturstrøm

 • Scarlett Johansson saksøker Disney

  Hollywood-skuespilleren Scarlett Johansson går til rettssak mot Disney fordi filmgiganten har valgt å tilby filmen «Black Widow» på nett samtidig som den vises på kino, melder BBC. Da filmen åpnet, satte den rekord under pandemien, men billettsalget falt brått da filmen også ble tilgjengelig på nett. Johansen mener dette er kontraktbrudd og fratar henne inntekter.

  Deler av filmen er innspilt i Norge.

  FJELL, FJORD OG FERGE: Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) reiser til Sunnmøre, og Norge får være med både i handling og som innspillingssted i «Black Widow».
  Foto: ©Marvel Studios 2020. All Rights Reserved
 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur