Slenger med leppa igjen

Gallagher-brødrene i Oasis er eksperter på å påkalle pressens oppmerksomhet, og har klart det igjen, akkurat når de slipper sitt nye samlealbum.

Oasis (f.v.) Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell og Liam Gallagher.
Foto: LO SAI HUNG / AP

Oasis
Foto: DANIEL LUNA / AP

Les også: Stopp tiden - Oasis i retrospektiv

Alt om Oasis!

Noel Gallagher i Oasis har etter hvert fått rykte på seg for å være usedvanlig sleivkjeftet, men nå har han muligens gått for langt. Han har skjelt ut både de britiske soldatene i Irak, det nye Beatles-albumet ”Love”, Tony Blair og en rekke andre personer.

- Må slutte å klage

Tirsdag sa gitaristen og låtskriveren at de britiske soldatene som kjemper i Irak må slutte å klage når de blir såret og hevdet at de elsket å være i krigssonen - helt til de ble skadd.

39-åringen langet også verbalt ut mot statsminister Tony Blair, miljøvernere, Sir Elton John, sin bror Liam og spådde i samme slengen at hans egen datter vil bli en «mentalt forstyrret, øksesvingende, cyberpunk-galning».

Oasis: "Stop the clocks"

- Ikke meld deg til militærtjeneste

- En million mennesker går gjennom Hyde Park og roper: «Ikke send styrkene!». Soldatene vil dra til Irak og alt de vil er å slåss! De elsker det, helt til de blir skutt - da krever de erstatning. Hvis du er bekymret for å bli skutt - så hør her - ikke meld deg til militærtjeneste, sier Gallagher i et intervju med den britiske tabloiden The Sun.

I en film om innspillingen av deres nye samleplate på BBC, kalt ”Lord don’t slow me down”, kaller Noel Gallagher den nye Beatles-plata for en meningsløs øvelse.

- Har ikke skjønt det

- Hvis du ikke har skjøt Beatles nå, så kommer du ikke til å skjønne det, sa John Lennon-fanen og kalte George Martin-remiksen av Beatles-sanger for søppel, i følge NME .

Mandag ga Oasis ut sitt greatest hits-album «Stop The Clocks» med i alt 18 sanger.

Kulturstrøm

 • Københavns moteuke krever bærekraft

  Copenhagen Fashion Week åpnet med å fram en treårsplan for bærekraft som får bransjen til å kalle byen for den nye motehovedstaden. Målet om at alle deltakere må tilfredsstille tøffe bærekraftsmål vekker oppmerksomhet, skriver Business of Fashion.

 • Satsing på norsk teaterstykke

  Jo Strømgren og Kate Pendrys teaterstykke «Sammenbruddet» får internasjonal interesse. 30 representanter fra ulike scenehus kommer til Norge for å se urpremieren på Operaen. Besøket er støttet av Danse- og teatersentrum, Utenriksdepartementet og en rekke norske ambassader. (NTB)

  Vilde Viktoria Madsen (foran) og Kate Pendry i Sammenbruddet på Operaen
  Foto: Jubal Battisti / NTB
 • Nytt svensk elg-TV

  SVTs nye sending om elg på vandring vil vare fra 15. april til 3. mai. «Den stora älgvandringen» i fjor hadde tre millioner seere. De nye opptakene skjer i Nord-Sverige der elg har svømt over Ångermanälven i uminnelige tider. Det er planer om å utvide sendingen til å vise flere dyr- og fuglearter. Flere land, blant annet Norge, har vist interesse for å kjøpe årets sending. (NTB)

  Elg som trekker i «Den stora älgvandringen» på SVT i 2019. I Kullberg i Nord-Sverige.
  Foto: SVT / NTB