NRK Meny
Normal

Slenger med leppa igjen

Gallagher-brødrene i Oasis er eksperter på å påkalle pressens oppmerksomhet, og har klart det igjen, akkurat når de slipper sitt nye samlealbum.

Oasis (f.v.) Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell og Liam Gallagher.
Foto: LO SAI HUNG / AP

Oasis
Foto: DANIEL LUNA / AP

Les også: Stopp tiden - Oasis i retrospektiv

Alt om Oasis!

Noel Gallagher i Oasis har etter hvert fått rykte på seg for å være usedvanlig sleivkjeftet, men nå har han muligens gått for langt. Han har skjelt ut både de britiske soldatene i Irak, det nye Beatles-albumet ”Love”, Tony Blair og en rekke andre personer.

- Må slutte å klage

Tirsdag sa gitaristen og låtskriveren at de britiske soldatene som kjemper i Irak må slutte å klage når de blir såret og hevdet at de elsket å være i krigssonen - helt til de ble skadd.

39-åringen langet også verbalt ut mot statsminister Tony Blair, miljøvernere, Sir Elton John, sin bror Liam og spådde i samme slengen at hans egen datter vil bli en «mentalt forstyrret, øksesvingende, cyberpunk-galning».

Oasis: "Stop the clocks"

- Ikke meld deg til militærtjeneste

- En million mennesker går gjennom Hyde Park og roper: «Ikke send styrkene!». Soldatene vil dra til Irak og alt de vil er å slåss! De elsker det, helt til de blir skutt - da krever de erstatning. Hvis du er bekymret for å bli skutt - så hør her - ikke meld deg til militærtjeneste, sier Gallagher i et intervju med den britiske tabloiden The Sun.

I en film om innspillingen av deres nye samleplate på BBC, kalt ”Lord don’t slow me down”, kaller Noel Gallagher den nye Beatles-plata for en meningsløs øvelse.

- Har ikke skjønt det

- Hvis du ikke har skjøt Beatles nå, så kommer du ikke til å skjønne det, sa John Lennon-fanen og kalte George Martin-remiksen av Beatles-sanger for søppel, i følge NME .

Mandag ga Oasis ut sitt greatest hits-album «Stop The Clocks» med i alt 18 sanger.

Flere kulturnyheter