NRK Meny
Normal

Nyttårshyperbler

I årets første utgave av Studio Sokrates prøver programlederen å flotte seg med et nytt ord han har lært seg:

Hyperbel.

Det skulle han ikke ha gjort

Fyrverkeri under Barnekjippen i Florø.
Foto: Arne Stubhaug / NRK

Hør: Karl Jaspers og Sonny Stitt, del 2, 02.01.2010

Romjulssvingom med Studio Sokrates

Karl Jaspers og Sonny Stitt

er tema i årets første Studio Sokrates. Det er naturligvis ikke lett å bringe den tyske tenkeren på fellesnevner med saxfenomenet fra Boston. Så Nilsen prøvde seg med et fremmedord fra geometrien. «Hyperbel», slapp det ut av ham mens Svenneby og Borge satt klare med nykvessede blyanter og bare ventet på en anledning til å stikke.

Den kom, naturligvis. Etter ca 15 minutters opptak slenger Svenneby og Borge rundt seg med «hyperbel meg her» og «hyperbel meg der» til programlederen befinner seg på randen av sammenbrudd.

Hør selv.

Godt nytt år

Trioen i Studio Sokrates ønsker alle lyttere og lesere et velsignet godt nytt år.

Musikken:

1: Sunset

2: Parkers Mood

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP