Hopp til innhold

Nyttårshyperbler

I årets første utgave av Studio Sokrates prøver programlederen å flotte seg med et nytt ord han har lært seg:

Hyperbel.

Det skulle han ikke ha gjort

Fyrverkeri under Barnekjippen i Florø.
Foto: Arne Stubhaug / NRK

Hør: Karl Jaspers og Sonny Stitt, del 2, 02.01.2010

Romjulssvingom med Studio Sokrates

Karl Jaspers og Sonny Stitt

er tema i årets første Studio Sokrates. Det er naturligvis ikke lett å bringe den tyske tenkeren på fellesnevner med saxfenomenet fra Boston. Så Nilsen prøvde seg med et fremmedord fra geometrien. «Hyperbel», slapp det ut av ham mens Svenneby og Borge satt klare med nykvessede blyanter og bare ventet på en anledning til å stikke.

Den kom, naturligvis. Etter ca 15 minutters opptak slenger Svenneby og Borge rundt seg med «hyperbel meg her» og «hyperbel meg der» til programlederen befinner seg på randen av sammenbrudd.

Hør selv.

Godt nytt år

Trioen i Studio Sokrates ønsker alle lyttere og lesere et velsignet godt nytt år.

Musikken:

1: Sunset

2: Parkers Mood

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP