Eurovision-vinner Duncan Laurence koronasmittet

Koronaviruset skaper nye utfordringer for Eurovision Song Contest. Nå har artisten som tok sangkonkurransen til Nederland blitt påvist smitte.

Duncan Laurence

Koronasmittet: Duncan Laurence, ble i dag bekreftet smittet av covid-19

Foto: Thomas Hanses / Pressebilde

Duncan Laurence, som vant Eurovision i 2019, har testet positivt for covid-19. Det bekrefter Den europeiske kringkastingsunion (EBU). Eurovision-vinneren skulle egentlig fremføre vinnerlåten «Arcade» under finalen kommende lørdag, men hindres nå i å kunne delta i fysisk form. Artisten kommer fremdeles til å være med i showet i en annen form.

– Vi er forsiktige

MGP-general Stig Karlsen, som er i Rotterdam sammen med Tix og resten av den norske delegasjonen, synes det er trist å høre at Duncan Laurence nå har fått påvist koronavirus.

MGP-sjef Stig Karlsen på prøver dagen før finalen.

MGP-sjef: Stig Karlsen

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Han har naturligvis gledet seg til å opptre på hjemmebane to år etter seieren i Israel. Den norske delegasjonen fortsetter å være forsiktige og følger alle regler som gjelder under Eurovision.

Les mer: Tix forklarer hvorfor han fikk tics på scenen.

Duncan Laurence var gjest i «green room» under Norges semifinale på tirsdag, men skal ha holdt lang avstand fra den norske delegasjonen, opplyser Karlsen til NRK.

Kulturstrøm

  • Aschehougprisen til Karin Haugane

    Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.

  • Mikser blokkfløyte og trance

    Bergensartisten Vilde Tuv bestemte seg for å demonstrere at det går an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier. Hun er tema i siste utgave av programmet Musikkrommet.

    Går det an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier? Det bestemte bergensartisten Vilde Tuv seg for å bevise.