NRK Meny
Normal

Gir ut Michael Jackson-album med nye sanger

Et nytt album med tidligere uutgitte Michael Jackson-låter er på vei. Norske Stargate er med på produsentsiden.

Michael Jackson

I mai slippes et nytt album med tidligere uutgitte låter av Michael Jackson.

Foto: ITSUO INOUYE / AP

Twitter Jackson

Michael Jackson døde i juni 2009, men det hindrer ikke poplegenden i å komme tilbake på platemarkedet med nytt materiale.

I mai kommer et nytt album med åtte tidligere uutgitte låter av og med artisten. Nyheten ble sluppet på den offisielle Michael Jackson Twitter-siden mandag. Albumet slippes 13. mai.

– Michael etterlot seg noen musikalske prestasjoner som vi er veldig stolte over å presentere gjennom musikkprodusenter han enten jobbet direkte med eller uttrykte et sterkt ønske om å få lov til å jobbe med, sier L.A. Reid, som er produksjonsleder for prosjektet, til Billboard.com mandag.

Det er Label ceo og L.A. Reid som har tatt jobben med å bearbeide innspillinger fra Jackson og ferdigstille Jacksons vokal. Også Rodney Jerkins, Jerome «Jroc» Harmon, John McClain og norske Stargate er med på produsentsiden.

Epic vil slippe en utvidet versjon av albumet, som inkluderer alle innspillingens kilder i sin opprinnelige form.

Timbaland hovedprodusent

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Norske Stargate har vært med på å produsere et nytt album med Michael Jackson-låter. Her Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen.

Foto: Braata, Espen / VG

I august i fjor hintet superprodusent Timbaland sterkt om at det vil komme en posthum låt og påfølgende album fra kongen av pop – som han skulle produsere.

Det er også Timbaland som er hovedprodusent på det nye albumet, «Xcape». Albumet føyer seg inn i rekken av Jackson-albumer som navngis etter en av sangene på skiva. Tittellåten ble skrevet og produsert av Jackson og Rodney Jerkins, som spilte inn originalen sammen med sangeren.

Kulturstrøm

 • Gode kritikker for «Skjelvet»

  – Det er utrolig gøy med så fantastiske kritikker på «Skjelvet». Vi er en blid gjeng, sier Ane Dahl Torp. Ifølge NRKs anmelder i Filmpolitiet, Birger Vestmo, er filmens forløper «Bølgen» kun et skvulp i forhold.

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.