Hopp til innhold

Gir ut Michael Jackson-album med nye sanger

Et nytt album med tidligere uutgitte Michael Jackson-låter er på vei. Norske Stargate er med på produsentsiden.

Michael Jackson

I mai slippes et nytt album med tidligere uutgitte låter av Michael Jackson.

Foto: ITSUO INOUYE / AP

Twitter Jackson

Michael Jackson døde i juni 2009, men det hindrer ikke poplegenden i å komme tilbake på platemarkedet med nytt materiale.

I mai kommer et nytt album med åtte tidligere uutgitte låter av og med artisten. Nyheten ble sluppet på den offisielle Michael Jackson Twitter-siden mandag. Albumet slippes 13. mai.

– Michael etterlot seg noen musikalske prestasjoner som vi er veldig stolte over å presentere gjennom musikkprodusenter han enten jobbet direkte med eller uttrykte et sterkt ønske om å få lov til å jobbe med, sier L.A. Reid, som er produksjonsleder for prosjektet, til Billboard.com mandag.

Det er Label ceo og L.A. Reid som har tatt jobben med å bearbeide innspillinger fra Jackson og ferdigstille Jacksons vokal. Også Rodney Jerkins, Jerome «Jroc» Harmon, John McClain og norske Stargate er med på produsentsiden.

Epic vil slippe en utvidet versjon av albumet, som inkluderer alle innspillingens kilder i sin opprinnelige form.

Timbaland hovedprodusent

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Norske Stargate har vært med på å produsere et nytt album med Michael Jackson-låter. Her Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen.

Foto: Braata, Espen / VG

I august i fjor hintet superprodusent Timbaland sterkt om at det vil komme en posthum låt og påfølgende album fra kongen av pop – som han skulle produsere.

Det er også Timbaland som er hovedprodusent på det nye albumet, «Xcape». Albumet føyer seg inn i rekken av Jackson-albumer som navngis etter en av sangene på skiva. Tittellåten ble skrevet og produsert av Jackson og Rodney Jerkins, som spilte inn originalen sammen med sangeren.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober