NRK Meny
Normal

Nytt fra Wendelboe

Komponist og trombonist Jens Wendelboe er i gamlelandet med sin nyeste CD «More Inspirations».

Jens Wendelboe
Foto: norway

Her møter vi Jens Wendelboes Big Crazy Energy New York Big Band I et repertoar med gamle jazzlåter i nye drakter, pluss Wendelboes originalkomposisjoner.

Inspirasjon

Clifford Browns klassiker Joy Spring presenteres i storbanddrakt med vokalist Deb Lyons og solistene Vinnie Cutro på trompet og Joey Berkley, tenorsax. Andre inspirasjonskilder på den nye Wendelboe-plata er Joe Henderson og Steve Swallow. Innimellom byr vår USA-emigrerte energibunt på egne komposisjoner, disse også ispedd hørbar inspirasjon – for eksempel fra Joe Zawinuls 1960-talls hit Mercy Mercy Mercy. Wendelboes hilsen tilbake anno 2012 har tittelen No Mercy.

Erobreren

Jens Wendelboe legger i disse dager dessuten siste hånd på innspillingen av sin nykomponerte TV-musikk til Erobreren, NRKs 6-episoders dramatisering av Jan Kjærstad-romanene som har premiere i februar. Her vil det musikalske uttrykk spenne fra Ellington til Bach, lover den entusiastiske komponisten som selv dirigerer Kringkastingsorkestret.

Kjærstads Erobreren blir TV

  • JAZZKLUBBEN P2 tirsdag kl 19.30-21.30 og søndag kl 22.05
  • NRK Jazz DAB og nett også torsdag kl 9 og 21, fredag kl 15, søndag kl 9

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.