Nytt fra studio, uke 8

Nyheter, rykter og spekulasjoner om Lenny Kravitz, Beady Eye, No Doubt, The Black Keys, Alice Cooper, Red Hot Chili Peppers, Rush og AC/DC.

Nytt fra Studio, uke 8
Foto: Scanpix / AP Photo / Colourbox.com

Nytt fra Lenny Kravitz

Vi får snart høre den første nye musikken fra Lenny Kravitz på tre år. Han har nå sluppet første smakebit fra sitt kommende album - singelen «Come on Get It».

Se videoen her:

Singelen vil bli fulgt opp med albumet «Black and white America» denne sommeren; hans første plate på Roadrunner Records, melder Undercover.

Hans niende studioplate skal være et funkinspirert dobbeltalbum som ble spilt inn på Bahamas i 2009 og 2010.

Hør Beady Eye

Mandag 28. februar kommer debutplata til Beady Eye, bandet er Oasis minus Noel Gallagher.

Den nye plata «Different Gear, Still Speeding»har fått blanda mottakelse i musikkpressen.

Her kan du høre noen smakebiter og dømme sjøl:

No Doubt-album forsinka

Gwen Stefani.

Gwen Stefani sier et nytt album fra No Doubt kan bli forsinka.

Foto: Scanpix

Gwen Stefani og No Doubt er som kjent i gang med å lage et nytt album, men prosessen ser ut til å ta lengre tid enn først antatt.

Oppfølgeren til «Rock Steady» fra 2001 har ennå ikke fått noen utgivelsesdato, til tross for at bandet allerede har mye klart.

- vi har jobbet med denne plata et helt år og ti låter er spilt inn, sier Stefani til Wall Street Journal, melder Gigwise.

- Jeg skal skrive noen låter til. Jeg jeg vet ikke når det kommer ut, men du vet aldri hva som skjer. Bandet mitt har en litt rar prosess, det tar så lang tid. Også har alle sammen akkurat blitt foreldre, så det blir nok en stund til, sier hun videre.

Imildertid blir det annonsert at bandet planlegger en stor verdensturné når albumet endelig er klart.

The Black Keys i gang med album

Tre Grammy-priser – og en forlovelse – skal ha hjulpet på humøret til The Black Keys-guttene

Tre Grammy-priser – og en forlovelse – resulterer blant annet et nytt album fra The Black Keys-guttene Patrick Carney (t.h.) og Dan Auerbach.

Foto: Matt Sayles / Ap

The Black Keys går i studio i mars for å begynne innspillingen av sin nye skive.

Det kommende, syvende, albumet blir oppfølgeren til «Brothers» som duoen slapp i mai i fjor. Ifølge bandets Dan Auerbach kan det komme allerede til høsten, melder NTB.

I 2010 flyttet The Black Keys til Nashville, der de har bygget seg et nytt studio. Nå gjenstår det å se om de nye omgivelsene vil innvirke på musikken de lager.

– Jeg vet helt ærlig ikke. Jeg hører fremdeles på det samme merkelige greiene og leter etter forskjellige lyder, slik jeg alltid har gjort. Det påvirker meg mer enn omgivelsene, sier Auerbach i et intervju med Cleveland.com.

Snart nytt mareritt fra Alice Cooper

Alice Cooper på Steinkjerfestivalen 2010

Alice Cooper, her på scenen under Steinkjerfestivalen 2010, er snart klar med sitt nye album.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Alice Cooper har den siste tiden jobbet med oppfølgeren til klassikeren «Welcome to my nightmare» fra 1975. Dette var Coopers første album som soloartist.

Les også: Lager del to av klassisk album

Dette var et konseptalbum basert på drømmene, eller rettere sagt marerittene til karakteren Steven.

30 år etter er Alice Cooper klar med nye mareritt på albumet «Welcome 2 My Nightmare» som kommer denne sommeren, melder NME.

Plata er blitt produsert av Bob Ezrin, som også var mannen bak den første utgivelsen.

Red Hot Chili Peppers jobber med nytt

Anthony Kiedis, Red Hot Chili Peppers

Anthony Kiedis sier Red Hot Chili Peppers snart kommer med ny plate.

Foto: Lisa Rose / AP

Det har vært stille fra Red Hot Chili Peppers de siste par åra, men nå begynner Anthony Kiedis og de andre igjen å røre på seg.

Ifølge en rapport i magasinet Spin har gruppa begynt arbeidet med sitt 10. studioalbum, med utgivelse seinere i år.

Frontmann Kiedis sier bandet har hatt godt av en pause.

- Prosessen med å skrive dette albumet har vært den mest åpne jeg har hatt på lenge. Jeg antar det kommer av den sårt tiltrengte pausen og at jeg har blitt far, sier han til Spin.

Siden Red Hot Chili Peppers sist var sammen har gitarist John Frusciante slutta i bandet og er blitt erstattet av tidligere backingmusiker Josh Klinghoffer.

Produsent på albumet blir Rick Rubin som også var ansvarlig for gjennombruddsplata «Blood Sugar Sex Magik» fra 1991.

Rush lager nytt album

Alex Lifeson, Rush

Alex Lifeson og Rush er snart klare med ny plate.

Foto: Ethan Miller / Afp

De kanadiske rockelegendene i Rush er på vei med nytt materiale. I et intervju med Gibson.com forteller Alex Lifeson at bandet allerede har seks låter klare til den kommende utgivelsen.

- Vi har skrevet på nye låter de siste ukene, så jeg tror vi har noen ideer på gang. Så fort vi kommer inn i skrivemodus de neste ukene får vi nok til et par låter til. Jeg tror det magiske tallet blir åtte eller ni låter, sier Lifeson.

Han tror den nye plata blir ferdig til neste år.

- Vi er ferdig med turnéen i juli og tar en kort sommerferie, før vi begynner å spille inn i september. Forhåpenlig har vi et album klart til neste turne, våren 2012.

Live-album fra AC/DC

Brian Johnson, AC/DC

Brian Johnson synes AC/DC fortjener en pause, og gir ut livealbum.

Foto: ENNIO LEANZA / AP

Noen andre rockere som aldri ser ut til å gi seg er AC/DC. Det Australske bandet skal nå gi ut et livealbum og DVD som dokumenterer bandets siste turné.

- Vi har et nytt livealbum, som ble spilt inn i Argentina på slutten av siste turné, i september, sier vokalist Brian Johnson i et intervju, melder Blabbermouth.

- Livealbumet og videoen av konsertene kommer ut om omtrent seks uker eller noe. Så det gleder vi oss til, sier han videre.

- Etter det vil vi nok bare ha en pause. Vi har vært på veien i to år, har spilt for fem millioner mennesker, så nå fortjener vi en pause, synes jeg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Valen leder Kringkastingsrådet

  Snorre Valen fra Trondheim er oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet. Valen er politisk redaktør i Nidaros og tidligere SV-politiker. – Valens mediefaglige kompetanse samt tidligere erfaring som både musiker og politiker, gjør meg trygg på at han vil lede rådet på en god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Snorre Valen
  Foto: Klara Skovro Thoresen
 • Lars Petter Hagen ny festspillsjef

  Lars Petter Hagen blir ny leder for Festspillene i Bergen.

  Komponisten kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. Det ble klart på en pressekonferanse i dag.

  Hagen tar over etter Anders Beyer, som måtte gå av på dagen 22. september etter en varslingssak som ble meldt til styret i august.