Hopp til innhold

Nytt fra studio, uke 6

Nyheter, rykter og spekulasjoner om Jan Eggum, Thinkerbell, Metallica, Susanna Wallumrød, Wilco, Rumble in Rhodos, The Cars, Van Halens, TV on the Radio, Sepultura, The Mars Volta, Artic Monkeys og The Captain & Me.

Illustrasjonsbilde, Nytt fra studio, uke 6
Foto: Colourbox.com, NRK, AFP, AP, Reuters

Jan Eggum med 60 nye låter

Jan Eggum

Jan Eggum er ikke snauere enn at han gir ut 60 nye låter det året han fyller 60 år.

Foto: Grappa

Det er kanskje vanskelig å tro det; i år fyller Jan Eggum 60 år og kaster seg på trenden til Robyn og Kaizers Orchestra - i 2011 kommer det TRE nye plater fra visekunstneren.

Og det er ikke snakk om samlealbum. Han vil i sitt jubileumsår velsigne folket med seksti, altså 60 helt nye låter. Men han slipper ikke ut alle seksti låtene på èn gang. Det blir 3 dobbelt-CDer.

4. mars kommer det første albumet; «Kjærlighet & Ærlighet 1».

Den første plata er et pop-album, så kommer et som han gjør sammen med jazz- og klassiske musikere. Og når sekstiårsdagen nærmer seg, kommet siste CD som består av helt nye konsertopptak.

«Nok en gang makter Jan Eggum å tonsette og ordlegge tiden vi lever i, der han betrakter oss i smug fra sitt faste cafèbord», heter det i plateselskapet Grappa sin omtale av albumet.

Thinkerbell med nytt i mars

Nå kommer «Thinkerbell II» fra duoen Vibeke Saugestad og Jørn Christensen.

Nå kommer «Thinkerbell II» fra duoen Vibeke Saugestad og Jørn Christensen.

Foto: Handout

I mars kommer duoen Vibeke Saugestad og Jørn Christensen med albumet «Thinkerbell II», melder NTB.

Det er 12 år siden Thinkerbell ga ut sitt første album, som høstet gode kritikker og en Edvardpris for beste poplåt. Nå er duoen tilbake med sitt andre album, som lander for salg 7. mars.

Albumet består av ti låter – og plateselskapet beskriver det nye materialet som lavmælt, melodisk, sårt og vakkert.

Metallica med prosjektalbum?

Kirk Hammett, Metallica

Kirk Hammett sier at det nye plateprosjektet ikke egentlig er et Metallica-album, men skal unnagjøres på to uker.

Foto: ALIK KEPLICZ / Ap

Ryktene har summet om en ny Metallica-skive. Muligens dreier det seg mer om et slags musikalsk sideprosjekt. Det sier iallfall Metallica-gitarist Kirk Hammett til Rolling Stone:

– Jeg ønsker ikke å si for mye, men det er ikke egentlig en 100 prosent Metallica-plate. Det er mer et innspillingsprosjekt enn et ektefølt Metallica-album. Vi ønsker å spille det inn på to uker. Om vi klarer det, gjenstår å se, sier Hammett.

Les også:

Egentlig skulle bandet gått i studio i mars for å gjøre dette nye prosjektet, men nå er det utsatt til mai.

Det var trommeslager Lars Ulrich som først begynte å snakke om at bandet skulle lage ny skive allerede denne våren, til tross for at de akkurat var ferdig med verdensturneen etter 2008-utgivelsen «Death Magnetic» – i alt 215 konserter i 45 land.

Stor boks fra Stones

«The Rolling Stones Singles (1971-2006)»

«The Rolling Stones Singles (1971-2006)».

Foto: Promo

Det er kanskje ikke akkurat en studionyhet, men samlere kan glede seg til en ny Stones-boks senere i år.

«The Rolling Stones Singles (1971-2006)» vil inneholde 45 av bandets singler, fra «Brown sugar» i 1971 til «Biggest mistake» i 2006, melder NME.

Les også:

Pakka, som totalt innholder 173 låter, er klar for utgivelse 11. april og i tillegg gir bandet ut en ny versjon av «Brown sugar» på vinyl.

Wallumrød på norsk

Susanna Wallumrød

Susanna Wallumrød er klar med sitt første prosjekt der hun synger på norsk.

Foto: Promo

For første gang gir Susanna Wallumrød ut ei plate på norsk. Sangeren og komponisten tonesetter Gunvor Hofmo, som regnes blant Norges mest betydningsfulle modernistiske lyrikere .

Wallumrød har under navnene Susanna og Susanna & the Magical Orchestra gitt ut fem plater på Rune Grammofon. Blant annet har hun som soloartist blitt kjent for sine saktegående tolkninger av kjente låter fra band og artister som som Kiss , AC/DC og Dolly Parton.

Albumet «Jeg vil hjem til menneskene» ble spilt inn i Atlantis studio i Stockholm sammen med musikerene Ståle Storløkken (Supersilent), Hans Magnus Ryan (Motorpsycho), Jo Berger Myhre (Ingrid Olava) og Erland Dahlen (Madrugada). Produsent var Deathprod/Helge Sten.

Wilco er i studio

Wilco, Jeff Tweedy

Jeff Tweedy og Wilco er i studio.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Gode nyheter til alle Wilco-fans der ute: Chicago-bandet er i gang med å lage oppfølgeren til plata «Wilco» fra 2009.

Plata har ikke fått noen utgivelsesdato, men skal komme ut i løpet av året og vil resultere i massiv turnévirksomhet, om vi skal tro Studio Spy.

bandets offisielle Facebook-side skriver bandet:

«Okey, bare en påminnelse: Wilco spiller inn plate. Det kommer ut senere i år og vil bli fulgt opp av mange, mange konserter»

The Cars med reunion og nytt album

Ric Ocasek, The Cars

Ric Ocasek og The Cars gir ut albumet «Move like this» i mai.

Foto: Stephen Lovekin / Afp

New-wave-bandet The Cars har ikke gitt ut plate siden 1987, men er blitt gjenforent og planlegger nytt album, melder Gibson.com.

De fire gjenlevende medlemmene av bandet - Ric Ocasek, Elliot Easton, David Robinson og Greg Hawkes gir 10. mai ut plata «Move like this».

Bandet ble gjenforent sist sommer og et bilde postet på Facebook skal ha vist de fire sammen i studio. Første single fra plata blir låta «Sad song» med utgivelse i midten av mars.

Bandets eneste fraværende medlem er bassist Benjamin Orr som døde av kreft i 2000.

Nytt album fra Rumble in Rhodos

Rumble in Rhodos

Rumble in Rhodos slipper album i april.

Foto: Promo

Rumble in Rhodos er klare med nytt album. Det Oslo-baserte bandet, som startet i 2003, gikk i fjor høst inn i vinterdvale for å fokusere på sin tredje full-lengder og et forsøk på å gjenføde seg selv med et nytt uttrykk.

Allerede 29. november i fjor slapp de den første singelen «White Dancing». Den gikk inn på B-lista til NRK Petre og kom med på Dagbladets liste over årets låter.

Nå foreligger snart hele albumet, som er produsert av Erlend Mokkelbust (Jr Ewing, Killl, Montèe) og Anders Tjore (Montèe, Turns, Apricot).

Plata som foreløpig ikke har fått noen tittel kommer på Tuba Records den 8. april. Det er det tredje studioalbumet fra bandet.

Van Halen i august?

Van Halen

Det kan se ut til at vi får nytt materiale fra David Lee Roth og Eddie Van Halen i august.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Det er en kjent sak at tungrockerne i Van Halen er gjenforent med vokalist David Lee Roth, og at de for tiden er i studio for å spille inn ny plate.

Les også: - Van Halen er i studio

Nå ser det ut til at den nye plata vil komme i august, da bandet ifølge nettstedet Triple M er klar for å begynne å turnére.

- De spiller inn et nytt album nå og gitarist Eddie Van Halen sier han ikke vil gjøre noen nye konserter før de har sitt nye materiale klart. Og det nye burde være klart i august, blir det rapportert.

TV on the Radio ferdig med pausen

David Sitek, TV on the Radio

David Sitek og TV on the Radio gjør comeback.

Foto: JIM COOPER / AP

Etter en pause har TV On The Radio nå avslørt hva som blir tittelen på deres neste album.

I 2009 annonserte New York-bandet at de ville ta en pause på et drøy år, men kommer nå tilbake med plata «Nine types of light», med utgivelse denne våren, melder Pitchfork.

Mens bandet har hatt pause har vokalist Dave Sitek satt igang soloprosjektet Maximum Baloon.

Dette vil være bandets første plate siden «Dear sience» i 2008. Et album NRKs anmelder forøvrig omtalte som «en suveren miks av eksperimentering og pur popteft».

The Mars Volta nesten ferdig med nytt album

The Mars Volta

Bixler-Zavala og Rodriguez-Lopez fra The Mars Volta rapporterer at de straks er ferdige med ny plate.

Foto: Promo

Bandet som har sitt opphav fra At the Drive in skal nå være på slutten av innspillinga av bandets sjette studioalbu, melder Ultimate-guitar.

I følge frontfigur Cedric Bixler-Zavala mangler det nå kun små detaljer før albumet er klart.

«Nytt Volta nærmest ferdig. Vokalen er lagt. Prøver bare å slakte dem ned og tilføre bass, samt ferdigstille gitarspor. Er i studio denne uka, derfra drar vi videre til Mexico for å sammenfiltre det hele. Det ser veldig bra ut», skriver vokalisten på YouTube-kanalen til bandet.

Samtidig har gitarist Omar Rodriguez-Lopez annonsert at han skal gjøre en opptreden under South By Southwest-festivalen med sitt soloprosjekt.

Sepultura har spilt inn trommene

Sepulturas vokalist Derrick Green

Vokalist Derrick Green og resten av Sepultura er for øyeblikket i studio og spiller inn nytt album.

Foto: FRED TANNEAU / Afp

Blabbermouth melder at death/trash metal-bandet Sepultura nå er ferdige med å legge trommene på låtene til sitt kommende album.

Bandet som er kjent for utgivelser som «Arise», Chaos A.D. og «Roots» rapporteres å være i Trama Studios i São Paulo.

Der jobber de med produsent Roy Z, kjent for sine tidligere samarbeid med blant andre Judas Priest, Bruce Dickinson og Helloween.

Plata ventes å bli utgitt via Nuclear Blast Records allerede i mai.

Bandet har lagt ut bilder fra innspillingen som du kan se på hjemmesiden deres.

The Captain & Me i mars

The Captain & Me i Studentersamfundet i Trondhjem 12.09.09

The Captain & Me under en konsert i Studentersamfundet i Trondheim i 2009.

Foto: NRK / Fotogjengen.Samfundet.no

Norske The Captain & Me slipper albumet «Migrant» den 11. mars, og gir i disse dager ut radiosingelen «It’s A Long Way».

- «Migrant» er et konseptalbum om en nigeriansk flyktnings kronglete vei fra Lagos til Kanariøyene, via nattlige ørkenvandringer, et fiendtlig innstilt Libya, et hermetisk lukket Ceuta og en hasardiøs havkryssing, skriver bandet i en pressemelding.

Bandets tidligere sjanger balkan-country, skal ha blitt forlatt til fordel for mariachi, 70-talls softrock og afrikanske rytmer.

Arctic Monkeys’ Alex Turner gir ut filmmusikk

Artic Monkeys

Alex Turner gir ut både sin solodebut og ny Artic Mokeys-skive før sommeren.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vokalisten i det britiske bandet skal ifølge NME lage filmusikken til den koommende filmen «Submarine» som blir regissert Richard Ayoade, kanskje mest kjent som skuespiller i tv-serien The It Crowd.

En talsmann fra Artic Monkeys` plateselskap, Domini Records, har uttalt at albumet vil gis ut digitalt i Storbritannia og USA 14. mars. Plata er en separat utgivelse i forhold til den kommende skiva til det Artic Monkeys som også er albumklare.

Filmen er basert på en debutromanen ved samme navn av Joe Dunthorne og forteller historien om en 15-årig gutt som sliter med å miste jomfrudommen sin, samtidig som han slåss for å få foreldrene sine til å holde sammen.

Dette blir debuten som soloartist for Turner.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.