Hopp til innhold

Nytt fra Pink Floyd i september

I høst kommer tidligere ikke utgitte Pink Floyd-låter på plate.

Pink Floyd ved (fra venstre): Dave Gilmour, Roger Waters, Nick Mason og Rick Wright under Live 8.

Pink Floyd ved (fra venstre): Dave Gilmour, Roger Waters, Nick Mason og Rick Wright sist gang de ble gjenforent, under Live 8.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS, Lefteris Pitarakis / AP

David Gilmour, Pink Floyd, spiller gitar.

David Gilmour og Pink Floyd lå lenge i krangel med plateselskapet EMI om digitale rettigheter, men kom til slutt fram til en ny avtale. Nå ser vi resultatene av det.

Foto: Scanpix/AP
Pink Floyd: «The dark side of the moon»

Albumet «The dark side of the moon», tidenes tredje mest solgte plate i USA, er et av albumene som kommer i ny remastra utgave.

Foto: Plateomslag

Høsten 2011 blir en gledens tid for alle som er fans av Pink Floyd.

- EMI vil gi ut ikke tidligere hørte låter av Pink Floyd med start i september, sier bandets plateselskap i en uttalelse, melder Reuters.

Avdekket arkiv

Låtene kommer fra arkiver selskapet har avdekket og er del av en flere måneders plan for utgivelser, inkludert samlebokser og remastrede studioinnspillinger.

Les også:

- Vi har jobbet sammen i mer enn et år på dette programmet som inneholder alle elementene som har gjort Pink Floyd til en av de mest inspirerende kreftene i moderne musikk, sier Roger Faxon i EMI.

Kom til enighet

Pink Floyd og deres representanter hadde i lengre tid en juridisk uenighet med EMI om digitale rettigheter, men kom tidligere i år til enighet om en ny kontrakt for de neste fem årene.

Alle bandets 14 studioalbum har blitt remastret og vil bli gitt ut i nye utgaver i september. I tillegg kommer deluxe-utgave av «The dark side of the moon» og boksene «Immersion» med seks cd-er og «Experience» med to cd-er.

Alt sammen kommer også både på vinyl og i digital versjon

Tredje mest solgte i USA

Pink Floyd signerte første gang for EMI for over 40 år siden og har ifølge plateselskapet solgt over 200 millioner plater over hele verden.

Bare i USA har de solgt 45 millioner kopier av «The dark side of the moon» fra 1973. Det gjør albumet til det tredje mest solgte i USA noensinne.

Kulturstrøm