Nytt album fra ZZ Top

ZZ Top planlegger sitt første studioalbum siden 2003.

ZZ Top er snart klare med sitt 15. studioalbum

ZZ Top er snart klare med sitt 15. studioalbum.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Rick Rubin.

Rick Rubin, like skjeggete som to av gutta i ZZ Top, skal produsere bandets nye plate.

Billy Gibbons, ZZ Top

Gitarist Billy Gibbons mener produsent Rubin spiller på de rette strengene.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Skjeggebussene i ZZ Top, bandet som besøkte Skånevik Bluesfestival og Sentrum Scene i sommer, planlegger å gi ut et 15. studioalbum, sju år etter deres forrige studioplate - «Mescalero».

- Klarer å få ut ting

Denne gangen skal de ha rekrutert superprodusent Rick Rubin til å holde styr på innspillingen, mannen som har en rekke store innspillinger til navn som Beastie Boys, Johnny Cash og Tom Petty på samvittigheten, for å nevne noen få.

- Han har en tendens til å spille på de rette strengene. Han klarer å dra ut ting du kanskje ikke var der i utgangspunktet, sier Billy Gibbons til Spinner.com.

Et helt annet marked

Med Rubin ved roret kan bandet kanskje ta steget tilbake til salgslistene, der de ikke har gjort seg spesielt bemerket siden albumet «Recycler» i 1990. Men i følge Gibbons er det et helt annet marked i dag enn da ZZ Top hadde sin storhetstid.

- Det er så mye mer musikk der ute nå, i alle slags former. Det er noe for enhver smak. Så jeg tror utfordringen blir å finne ut hvor folk oppdager musikken. Om du er heldig sprer den seg via «jungeltelegrafen». Noen kommer med en anbefaling, som du følger dersom du stoler på dem, sier Gibbons som har trua på at deres nye plate vil nå ut til deres publikum.

The Black Keys

- Vi er veldig heldige som har en stor fanskare. De har kanskje ingen steder å kjøpe cd-plater, men vil nok få tak i den på en eller annen måte likevel.

I tillegg har ZZ Top innledet et samarbeid med The Black Keys som skal være med på innspillingen.

Albumet, som blir det første fra ZZ Top siden 2003, har ennå ikke fått noe navn men skal være klart i løpet av året.


Kulturstrøm