NRK Meny
Normal

Nytt album fra Blur?

Ventetiden kan snart være over for alle Blur-fans.

Blur sammen tidligere i år i forbindelse med premieren på en film.

Blur sammen tidligere i år i forbindelse med premieren på en film. Fra venstre: Graham Coxon, Alex James, Damon Albarn og Dave Rowntree.

Foto: LEON NEAL / AFP

Damon Albarn, Gorillaz

Damon Albarn har tidligere hintet om at det kan bli et nytt Blur-album i 2011.

Foto: Charles Sykes / Ap
Blur: «Think Tank»

Blurs forrige album «Think Tank» kom i 2003.

Foto: Plateomslag
Blur: «13»

Blurs forrige album med opprinnelig besetning; «13» fra 1999.

Foto: Plateomslag
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Som vi skrev for et par uker siden kan det gå mot at Damon Albarn legger ned sitt Gorillaz-prosjekt . Og kanskje det er dette han da rydder plass til.

Den lange ventetiden kan nemlig være over for alle de som har ventet på et nytt album fra britpoplegendene i Blur. For nå ser det ut til at de er på vei til å gå i studio.

- Ingen konkrete planer

Bandets forrige studioalbum, «Think Tank» kom ut i 2003 og den forrige plata med den originale besetningen var «13» fra 1999.

Ifølge den britiske avisa The Sun vil det bli plate av studiobesøket om bandet er fornøyd med det de får til.

- Gutta vil gå i studio neste år. Det er ingen konkrete planer om hva de vil gjøre med materialet, men om de alle blir enige om at det kan bli et nytt album, blir det den første plata fra de fire på over et tiår, sier en kilde til avisa.

Damon Albarn, Alex James, Dave Rowntree og Graham Coxon ble gjenforent og spilte sammen på Glastonbury i 2009, sammen med en rekke andre konserter.

Snakket om det

I forrige måned fortalte Albarn til Sky News at bandet snakket om å snart jobbe sammen igjen.

- Vi snakket om å gjøre noe i januar, noe lite, ikke noe å basere karrieren sin på eller å dominere verden med , sa han da.

Albarn er ellers en nokså travel mann. I tillegg til Blur og Gorillaz er han også involvert i flere andre prosjekter, som The Good, the Bad & the Queen, Monkey: Journey to the West og Mali Music.

I tillegg går det rykter om enda en «supergruppe» med Albarn og Red Hot Chilli Peppers-bassist Flea.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).