Hopp til innhold

Nytt album fra Beastie Boys

Albumet «Hot Sauce Committee Pt. 1» skal være klar for butikkhyllene og online-butikkene i september.

Beastie Boys

The Beastie Boys er (fra venstre til høyre) Adam «Ad-Rock» Horovitz, Michael «Mike D» Diamond og Adam «MCA» Yauch.

Foto: STEPHEN CHERNIN / AP

The Beastie Boys på scenen under Sonar-festivalen i 2007

The Beastie Boys på scenen under Sonar-festivalen i 2007.

Foto: CESAR RANGEL / AFP

The Beastie Boys er tilbake. I følge et intervju med Rolling Stone Magazine, kan fansen forvente et nytt album med tittelen «Hot Sauce Committee Pt. 1» i september.

- Vil minne om klassikere

Albumet vil ha gjesteartister som Nas og Santigold og bandet hevder det nye albumet vil minne om deres klassiske album «Check Your Head» og «Paul's Boutique».

- Vi har latt det hele modne litt. Skrivingen er som druene som gror. De har allerede modnet og akkurat nå lever de i tønner, klare for å helles over på flasker i kjelleren. Vi håper at det vil være klart for å sprette korken i september, forteller Mike D med klare vinreferanser.

17 låter

Plata inneholdt ved siste telling hele 17 låter og bandet utelukker heller ikke at det kan komme en «Hot Sauce Committee Pt. 2».

Høstens planer for plateutgivelse og turnévirksomhet vil imidlertid tilpasses helsen til et av bandmedlemmene.

For ni måneder siden fikk fansen sjokkbeskjeden om at Adam Yauch (MCA) hadde fått kreft i bukspyttkjertelen. Han er under stadig behandling og sier han føler seg bedre. Men høstens aktivitet vil bli tilpasset hans behov, sier bandet.

- Bli frisk

- Vår viktigste prioritering er at han skal bli frisk.

Beastie Boys debuterte på plate med albumet «Licensed to Ill» i 1986. Det ble det mestselgende rap albumet på 1980-tallet og solgte over 5 millioner eksemplarer.

Den første singelen fra albumet - «Fight for Your Right» ble en stor hit.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)