NRK Meny
Normal

Nytt «Live Session Album» fra Björk

Björk og hennes turnéband har vært i studio og spilt inn et nytt «live»-album.

Björk var i storslag på Roskilde-festivalen torsdag kveld.

Björk var i storslag på årets Roskilde-festival.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

På den islandske artistens hjemmeside www.bjork.com heter det at hun forbereder utgivelsen av et spesielt «Live Session Album» som ble spilt inn i Olympic Studios i London i august med hennes nåværende turnéband.

Før nyttår?

Når plata kommer ut, er foreløpig ikke kjent, men det antydes at det vil skje før året er omme.

Björks turnéband består av en kvinnelig messingblåserekke fra Island, samt musikerne Mark Bell (LFO) og Brian Chippendale (Lightning Bolt).

- Jeg begynte å arrangere det tidligere materiale mitt for blåsere for å se hvordan det fungerte. Mange av sangene som tidligere ble arrangert for strykere ble enda bedre. Det å ha med seg en på tangenter innebærer at jeg kan få fram den lyriske siden i musikken min, sa Björk til bransjebladet Billboard tidligere i år.

Mer «macho» låter

Videre bemerket hun at det å ha med seg noen som tok seg av det elektroniske og en trommeslager, bidro til at hun kunne spille mer «macho» låter.

- Messingen bidrar, siden den er ganske barsk, men gjør det også mulig å fremføre kompliserte numre. Kort sagt er dynamikken satt i sentrum - fra veldig, veldig rolige til veldig, veldig høye sanger, sa Björk.

Flere kulturnyheter