NRK Meny
Normal

Nygammelt fra Jimi Hendrix

I år er det 40 år siden Jimi Hendrix døde. I mars markeres det med et album med tidligere uutgitt materiale.

Jimi Hendrix

«Nytt» materiale med Jimi Hendrix på plate er på vei.

Foto: Arkiv

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix fikk kultstatus for sitt gitarspill.

Foto: Ed Caraef (NME)

Alle som elsker Jimi Hendrix og hans musikk kan se fram til mars. Da kommer albumet «Valleys of Neptune», den første samlingen med tidligere uutgitt materiale av gitaristen, melder The Guardian .

Jimi Hendrix døde 18. september 1970, og det vil sikkert bli markert på mange måter, men den første store markeringen kommer altså i mars.

- Essensen av bandet

I følge avisa USA Today vil albumet stort sett inneholde låter spilt inn i 1969.

- Du hører essensen av bandet, sier Eddie Kramer - en tidligere studiotekniker for Hendrix.

- I utgangspunktet var det bare fire spor, der du hører Jimi synge som om det er konsrt. Her er han helt på topp, fortsetter han.

Albumet inneholder 12 låter stort sett spilt inn i Londons Olympic Studios og Record Plant i New Yorks. Innspillingene var ment for oppfølgeren til albumet «Electric Ladyland».

Flere utgivelser

Blant låtene finner vi blant annet en innspilling av «Hear My Train a Comin'», en instrumental versjon av Creams«Sunshine of Your Love», en ny versjon av «Fire and Red House», og en tidlig innspilling av «Mr Bad Luck».

Sammen med utgivelsen av «Valleys of Neptune» i mars kommer også nye deluxe-utgaver av «Are You Experienced», «Axis», «Electric Ladyland» og «First Rays of the New Rising Sun», med ekstra bonusmateriale.

Senere i 2010 er det også planlagt flere nyutgivelser, inkludert en Blu-Ray-utgave av «Live at Woodstock».

Flere kulturnyheter