NRK Meny
Normal

Nygaard gir seg som NRK-styreleder

NRKs styreleder William Nygaard trekker sitt kandidatur og tar ikke en ny periode som styreleder i NRK.

William Nygaard

William Nygaard (til høyre) trekker seg som styreleder i NRK etter å ha hatt vervet i fire år. I sin periode har han blant annet ledet arbeidet med å rekruttere den nye NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen (til venstre).

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Nygaard (71) har tidligere gitt beskjed til kulturdepartementet om at han sa ja til å ta en tredje periode som styreleder i NRK. Men nå har han ombestemt seg. Dette betyr at han trekker seg under NRKs generalforsamling 10. juni, skriver DN.no.

Han skriver i et brev til departementet at han etter en grundig overveielse har funnet det ryddig å trekke kandidaturet.

Han skriver at han ønsker å gi en ny regjering muligheten til å utpeke en ny styreleder.

«Ny regjering fortjener friskt blod i vervet og nytt styre bør stå fritt til å fornye foreliggende strategier i et lyttende og tillitsfullt samarbeid med administrasjonen», skriver han i brevet.

Samtidig vektlegger han at han vil bruke mer tid på vervet som styreleder i organisasjonen Norske PEN.

Nygaard ble valgt som styreleder av styret i NRK 10. juni 2010 etter å ha jobbet som forlagsdirektør i Aschehoug i hele 36 år.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.