NRK Meny
Normal

Ransaket hjemmene til tidligere sjefredaktører

To tidligere sjefredaktører i danske Se og Hør fikk torsdag morgen besøk av politiet. Den ene, Henrik Qvortrup, ble også avhørt om skandalen som handler om overvåking av kjendiser kredittkortbruk.

Danske Se og Hør

En rekke tekstmeldinger som danske medier har fått tak i, skal vise hvordan danske Se og Hørs hemmelige kilde overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige

Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix

Den andre, Kim Henningsen, ble ikke avhørt på grunn av sykdom, opplyser politiet til Jyllands-Posten.

– Vi har sikret oss bevis hos de to sjefredaktørene, sier politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemelding.

Overvåket kjendiser

Det danske kjendismagasinet har betalt en IT-ekspert for å få tilgang til danske kjendisers kredittkortbruk.

Dette har IT-eksperten, som jobbet for Pengeinstitutternes Betalingsservice, tilsvarende dagens Nets, innrømmet, og flere tidligere ansatte bekrefter opplysningene.

Lars Løkke Rasmussen, Iben Hjejle, prins Henrik

– BLE OVERVÅKET: Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (fra venstre), skuespiller Iben Hjejle og Danmarks prins Henrik er blant kjendisene som Se og Hør ifølge danske medier har overvåket kredittkortaktiviteten til.

Foto: Fred Prouser/Don Emmert/Krister Sørbø / Reuters/Afp/NTB Scanpix

Henrik Qvortrup sier til den danske avisen BT at han er uskyldig. Han har tidligere trukket seg fra jobben som politisk kommentator i TV2 i kjølvannet av skandalen.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av at det var jeg som orkestrerte overvåkingen. Jeg avviser det, sier han.

– Uten de siste ukene

Han legger til at han er «den siste i kongeriket Danmark som kan tillate seg å synes synd på seg selv».

– Men hvis jeg kunne valgt på øverste hylle, ville jeg vært foruten de siste fire ukene, sier han.

LES OGSÅ:

Troverdighet på spill

To av tre dansker mener at mediene bør straffes hardere ved lovbrudd og brudd på presseetikken. Det viser en meningsmåling som Jyllands-Posten har fått gjort.

Over 68 prosent sier at mediene ikke straffes hardt nok, og nesten 70 prosent sier at det bør være mulig å stenge et medium som har overtrådt loven grovt.

Nesten 50 prosent av de spurte tror at det er en utbredt praksis å bryte loven i danske medier.

Verken Dansk Journalistforbund eller Danske Medier, som er bransjeorganisasjon for alle danske medier, mener at mediene generelt har dette problemet. De hevder at det bare er Se og Hør som gjør det.