Nye overgrepsanklager mot Michael Jackson

En kvinne påstår at hun ble misbrukt av Jackson som barn. Nå saksøker hun to av den avdøde popstjernens selskaper, som blankt avviser anklagene.

Michael Jackson

ANKLAGES PÅ NY: Boet etter Michael Jackson saksøkes av en kvinne som sier at hun ble seksuelt misbrukt av popstjernen fra hun var 12 til 15 år.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

De påståtte overgrepene skjedde første gang i 1986, da kvinnen var 12 år. Ifølge kvinnen startet overgrepene etter at familien hennes ble invitert til Michael Jacksons hjem.

Over en periode på tre år skal de angivelige overgrepene ha skjedd på Jacksons ranch Neverland og i baksetet på limousiner. Det skriver LA Times, som har fått innsyn i rettspapirene.

Ifølge TMZ skal kvinnen ha mottatt 900.000 amerikanske dollar for ikke å uttale seg om overgrepene.

Kvinnen saksøker nå to av Jacksons selskaper, fordi hun mener at var pliktige til å forhindre seksuelt misbruk. I rettspapirene er både kvinnen og de saksøkte selskapene anonymisert.

Sjekker og brev

Ifølge LA Times inneholder rettspapirene blant annet kopier av sjekker skrevet ut til kvinnen fra Jackson eller hans selskaper.

Den største summen, en sjekk på 600.000 dollar, ble skrevet ut i 1993. Med dagens kurs tilsvarer det rundt 5 millioner kroner. Ifølge rettspapirene skal Jackson tre måneder tidligere ha blitt saksøkt for å ha misbrukt en 13 år gammel gutt.

Rettspapirene inneholder også brev som angivelig er skrevet av Jackson til kvinnen. LA Times gjengir ett av disse, der det står «Jeg er gal etter deg. All min kjærlighet, Michael».

Flere anklager

Jackson, som døde i 2009, ble flere ganger anklaget for overgrep i løpet av karrieren.

Et ryktene som verserte i flere år var at popstjernen forgrepet seg på «Hjemme Alene»-stjernen Macaulay Culkin. Disse ryktene ble avvist av Culkin i voksen alder, blant annet til The Telegraph.

LA Times skriver at det nye søksmålet er første gang en kvinne anklager Jackson for overgrep.

Ifølge kvinnens advokat, Vince Finaldi, er dette også første gang det finnes beviser på at Jackson og hans selskaper har gjort direkte utbetalinger til et antatt overgrepsoffer.

Avviser anklagene

En av Jacksons advokater, Howard Weitzman, avviser anklagene og fordømmer søksmålet.

– Dette er nok et forsøk på å vinne i lotto ved å saksøke boet til Michael Jackson, mer enn syv år etter at Michael døde og nærmere 30 år etter at hendelsene angivelig skjedde, sier Weitzman i en uttalelse til LA Times.

Advokatkontoret som representerer kvinnen har tidligere rettet tilsvarende søksmål mot Jacksons bo.

– Det er ingen tilfeldighet at denne kvinnen er representert av de samme advokatene som har vært involvert i to andre fjollete anklager mot boet, sier Weitzman.

Kulturstrøm

 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag
 • Klar for nye 50 år

  Rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda gler seg over det nye Sivert Aarflot-huset. I dag er det offisiell opning av det nye mediebygget. – Det skal tene medieutdanninga i nye 50 år, og høgskulen er klar same korleis medieutviklinga blir, seier Roppen

  Johann Roppen, rektor Høgskulen i Volda
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Eneste Caravaggio-veggmaleri selges

  I januar skal den unike Villa Aurora, med det eneste veggmaleriet som finnes av Caravaggio, auksjoneres ut, med et åpningsbud på 500 millioner euro, melder The Guardian. Veggmaleriet finnes i et hus sentralt i Roma, der taket i et av rommene er malt av den italienske 1500-tallskunstneren.

  Maleriet er 2,75 meter bredt, forestiller Jupiter, Neptun og Pluto og ble bestilt av kardinalen Francesco Maria Del Monte på 1500-tallet.

  Den italienske staten har forkjøpsrett dersom de kan akseptere salgssummen.

  Bygningen, Villa Aurora, rommer også andre antikviteter og fresker, blant annet av Guercino. Salget skjer etter en lang arvetvist som kom i kjølvannet av at husets eier, prins Nicolò Boncompagni Ludovisi, døde i 2018 (NTB).