Nye gråtoner på norsk

– Det er klart at den nye erotiske boken i «Fifty Shades of Grey»-serien kommer på norsk, forsikrer Gyldendal. Tre måneder etter den amerikanske utgaven.

Plakat for Fifty Shades of Grey

MANNENS PERSPEKTIV: I den nye boka er det Christian Grey som skal fortelle. Fra filmen med Dakota Johnson og Jamie Dornan i hovedrollene

Foto: Universal Pictures

– Vi er i forhandlinger om rettighetene nå og planlegger lansering 10. september, sier forlagsredaktør i Gyldendal, Cathrine Bakke Bolin.

Bøkene, som er skrevet av forfatteren E.L. James, er solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over.

Handlingen er lagt til byen Seattle, og beskriver forholdet mellom hovedpersonen Anastasia Steele og en ung forretningsmann, Christian Grey. I den nye boka er det mannen som forteller.

10. september er den kvinnelige hovedpersonen, Anastasia Steels bursdag, og E.L. James' agent har oppfordret de utenlandske forlagene til å bruke dette som en internasjonal slippdato, forteller Bolin.

Den amerikanske utgaven kommer 18. juni.

Bøker ble film

Det er ikke bare bøkene som har solgt bra i Norge og resten av verden. Da filmen kom, slo forhåndssalget av billetter alle rekorder. Selv om filmen var omstridt allerede før premieren.

Film-oppfølgerne kommer også i tett rekkefølge.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Ikke for gamle for turné

  – Vi har strengt tatt ikke satt noen sluttdato. Vi får rett og slett se hvor gamle vi føler oss, svarer Pet Shop Boys om å turnere etter fylte 60 år. Den britiske synthduoen, bestående av Neil Tennant (til venstre) og Chris Lowe, gir ut sitt 14. album, «Hotspot», denne uken. Til sommeren spiller de på festivalen Over Oslo. (NTB)

  Neil Tennant, Chris LowePet. Shop Boys live i Mexico 2016
  Foto: Eduardo Verdugo / Ap
 • Savner fysiske plater

  – Vi vet at den kommer ikke til å nå like langt ut som de tidligere platene, som var fysiske. Men når vi er i studio, er vi like ambisiøse. Gleden ved å skape er like stor som før. Det sier Lars Lillo-Stenberg til Kulturstripa om å lage sitt 18. album med deLillos, «Dum som et menneske».

  deLillos på Norwegian Wood