Nye gråtoner på norsk

– Det er klart at den nye erotiske boken i «Fifty Shades of Grey»-serien kommer på norsk, forsikrer Gyldendal. Tre måneder etter den amerikanske utgaven.

Plakat for Fifty Shades of Grey

MANNENS PERSPEKTIV: I den nye boka er det Christian Grey som skal fortelle. Fra filmen med Dakota Johnson og Jamie Dornan i hovedrollene

Foto: Universal Pictures

– Vi er i forhandlinger om rettighetene nå og planlegger lansering 10. september, sier forlagsredaktør i Gyldendal, Cathrine Bakke Bolin.

Bøkene, som er skrevet av forfatteren E.L. James, er solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over.

Handlingen er lagt til byen Seattle, og beskriver forholdet mellom hovedpersonen Anastasia Steele og en ung forretningsmann, Christian Grey. I den nye boka er det mannen som forteller.

10. september er den kvinnelige hovedpersonen, Anastasia Steels bursdag, og E.L. James' agent har oppfordret de utenlandske forlagene til å bruke dette som en internasjonal slippdato, forteller Bolin.

Den amerikanske utgaven kommer 18. juni.

Bøker ble film

Det er ikke bare bøkene som har solgt bra i Norge og resten av verden. Da filmen kom, slo forhåndssalget av billetter alle rekorder. Selv om filmen var omstridt allerede før premieren.

Film-oppfølgerne kommer også i tett rekkefølge.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Ny kulturredaktør i Aftenposten

    Cecilie Asker overtar ansvaret for Aftenpostens kulturstoff, melder avisa selv. Hun overtar etter Sara Sørheim. Asker har de siste årene vært avdelingsleder for kultur i Aftenposten.

  • Skrev bok for lytterne

    Forfatter Bjørn F. Rørvik mener lydbokformatet fortjener et statusløft. Hans nyeste bok kan strømmes på Storytel før den kommer på papir. Boka er skrevet for å fungere best mulig som lydbok, og han har lagt inn massevis av lydeffekter og musikk. Rørvik er den første norske forfatteren til å utgi en barnebok i lydformat før den kommer på papir, skriver Klassekampen.

  • Madonna med ny politisk markering

    I en ny musikkvideo går hun kraftig ut mot våpenvolden i USA. Videoen tar i bruk sterke voldelige virkemidler som refererer til massakren på en gayklubb der 49 mennesker ble drept i 2016. Madonna, som også markerte seg politisk under ESC-finalen i år, krever sterkere våpenkontroll i hjemlandet. (The Guardian)