Nye gråtoner på norsk

– Det er klart at den nye erotiske boken i «Fifty Shades of Grey»-serien kommer på norsk, forsikrer Gyldendal. Tre måneder etter den amerikanske utgaven.

Plakat for Fifty Shades of Grey

MANNENS PERSPEKTIV: I den nye boka er det Christian Grey som skal fortelle. Fra filmen med Dakota Johnson og Jamie Dornan i hovedrollene

Foto: Universal Pictures

– Vi er i forhandlinger om rettighetene nå og planlegger lansering 10. september, sier forlagsredaktør i Gyldendal, Cathrine Bakke Bolin.

Bøkene, som er skrevet av forfatteren E.L. James, er solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over.

Handlingen er lagt til byen Seattle, og beskriver forholdet mellom hovedpersonen Anastasia Steele og en ung forretningsmann, Christian Grey. I den nye boka er det mannen som forteller.

10. september er den kvinnelige hovedpersonen, Anastasia Steels bursdag, og E.L. James' agent har oppfordret de utenlandske forlagene til å bruke dette som en internasjonal slippdato, forteller Bolin.

Den amerikanske utgaven kommer 18. juni.

Bøker ble film

Det er ikke bare bøkene som har solgt bra i Norge og resten av verden. Da filmen kom, slo forhåndssalget av billetter alle rekorder. Selv om filmen var omstridt allerede før premieren.

Film-oppfølgerne kommer også i tett rekkefølge.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Netflix på shopping i Cannes

  Strømmetjenesten har sikret seg rettighetene til flere av filmene under årets filmfestival i Cannes. Nå har de også kjøpt visningsrettigheter til to av prisvinnerne, nemlig «Atlantics», som vant Grand Prix-prisen og «I Lost My Body», som vant en av kritikerprisene. Dette skjer samtidig som at ingen filmer får delta i konkurransen i Cannes uten å ha kinovisninger i Frankrike.

 • Kusama-skulptur på plass i Norge

  Nordens største verk av den populære «prikkekunstneren» Yayoi Kusama kom søndag på plass på Kistefos-Museet på Jevnaker, melder NTB. Verket heter «Shine of Life», og er laget spesielt for Kistefos med inspirasjon av naturen, vannet og industrien rundt. «Shine of Life» er én av tre nye skulpturer som skal inn i skulpturparken med over 40 verk.

  Yayoi Kusamas "Shine of Life"
  Foto: Einar Aslaksen / Kistefos / NTB scanpix
 • Siktet for eldremishandling

  Manageren til Stan Lee, den avdøde skaperen av mange av Marvels superhelter, er arrestert, siktet for eldremishandling. Keya Morgan anklages for svindel, tyveri, økonomisk utnyttelse og for å ha holdt en eldre person avstengt fra omverdenen. Påtalemyndigheten mener at manageren sikret seg en råderett over Lees kapital som han ikke hadde myndighet til. Det skriver VG, som siterer ABC News, NBC og Los Angeles Times.

  Keya Morgan og Stan Lee
  Foto: Jordan Strauss / AP