Nye gråtoner på norsk

– Det er klart at den nye erotiske boken i «Fifty Shades of Grey»-serien kommer på norsk, forsikrer Gyldendal. Tre måneder etter den amerikanske utgaven.

Plakat for Fifty Shades of Grey

MANNENS PERSPEKTIV: I den nye boka er det Christian Grey som skal fortelle. Fra filmen med Dakota Johnson og Jamie Dornan i hovedrollene

Foto: Universal Pictures

– Vi er i forhandlinger om rettighetene nå og planlegger lansering 10. september, sier forlagsredaktør i Gyldendal, Cathrine Bakke Bolin.

Bøkene, som er skrevet av forfatteren E.L. James, er solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over.

Handlingen er lagt til byen Seattle, og beskriver forholdet mellom hovedpersonen Anastasia Steele og en ung forretningsmann, Christian Grey. I den nye boka er det mannen som forteller.

10. september er den kvinnelige hovedpersonen, Anastasia Steels bursdag, og E.L. James' agent har oppfordret de utenlandske forlagene til å bruke dette som en internasjonal slippdato, forteller Bolin.

Den amerikanske utgaven kommer 18. juni.

Bøker ble film

Det er ikke bare bøkene som har solgt bra i Norge og resten av verden. Da filmen kom, slo forhåndssalget av billetter alle rekorder. Selv om filmen var omstridt allerede før premieren.

Film-oppfølgerne kommer også i tett rekkefølge.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • «Friends» 25 år

    Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

    - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.
  • Facebook kvitter seg med apper

    Facebook har kvittet seg med tusenvis av apper som feilaktig kan ha misbrukt brukernes personopplysninger, opplyser nettsamfunnet fredag, skriver Washington Post. Facebook startet en prosess i vår, som tiltak etter episoden med Cambridge Analytica.