NRK Meny
Normal

Ny Snapchat-oppdatering lar deg slette sendte meldinger

Nå kan du slette meldingen du har sendt på Snapchat dersom mottakeren ikke har åpnet den. Selskapet vil også forsøke å slette den fra sine servere.

FILE PHOTO: The logo of messaging app Snapchat is seen at a booth at TechFair LA, a technology job fair, in Los Angeles

NY OPPDATERING: Den nye oppdateringen av Snapchat lar deg trekke tilbake uåpnede meldinger og slette dem fra Snapchats servere.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Tidligere i år kom Snapchat med en oppdatering som fikk brukerne til å rase. Skillet mellom venners oppdatering og profesjonelle aktører ble ikke godt mottatt.

Mye tyder på at den nye oppdateringen til Snapchat er langt mindre kontroversiell. Den gjør det nemlig mulig for brukerne å slette sendte meldinger dersom mottakerne ikke har åpnet den, skriver teknologinettstedet 9t05Mac.

Snapchat vil også forsøke å fjerne meldingen fra sine servere, men presiserer i oppdateringen at dette ikke alltid vil fungere dersom noen har dårlig internettforbindelse, eller en gammel versjon av appen.

Før oppdateringen var det mulig å slette uåpnede meldinger i en gruppechat, men den nye oppdateringen gjør det mulig å slette private sendte meldinger for første gang, ifølge 9t05Mac.

Snapchat oppdatering

SLETT: Skaffer du deg den nye oppdateringen av Snapchat vil du få en beskrivelse av hvordan du går frem.

Slik gjør du det

Den nye oppdateringen ble lansert i går, og lar deg slette meldingen i noen enkle steg.

  • Finn meldingen du ønsker å slette
  • Trykk på meldingen og hold
  • Velg om du vil lagre, kopiere eller slette meldingen

Når du har slettet meldingen vil mottakeren få beskjed om at du har slettet meldingen.

CNBC skriver at den nye oppdateringen ser ut til å møte EUs nye personvernforordning, kalt GDPR, som skal sikre bedre personvern på nett.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters